Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 33. ülését

2015.08.27.

A Városháza Dísztermében megtartották a Városi Képviselő-testület 33. ülését, amelyen megvitatták mind a 12 napirendi pontot. Többek között záró határozattal fogadták el Szabadka város költségvetésének a 2015. január 01-től június 30-áig terjedő időszakban történt megvalósításáról szóló beszámolót, rendeletet hoztak a díszpolgári cím adományozásáról illetve Szabadka Város csatlakozásáról a Vajdasági Szállítmányozási és Logisztikai Klaszter tagságához és elfogadták az Indokoltsági tanulmányt, amely lehetővé teszi, hogy a Contitech Fluid Serbia Kft. számára térítésmentesen adják tulajdonba a kisbajmoki Ipari Övezet területén levő építési telket.

9392_1.jpg

Az év első hat hónapjában a város költségvetése mintegy 2,2 milliárd dinárral rendelkezett, ami a tervezett éves keret 40 százalékát tette ki. Az elemzés a költségvetésről szóló eredeti rendelet alapján készült, mivel az első hat hónapban nem volt szükség újrafelosztásra. A folyó bevételek az előirányzat 41,3 százalékát tették ki, illetve a múlt év azonos időszakához képest a bevételek 9,3 százalékkal voltak nagyobbak. A hat hónap alatt a rendelkezésre álló eszközök 93,6 százalékát költötték el.

A költségvetés megvalósulását értékelve Maglai Jenő, Szabadka polgármestere azt mondta, hogy az ember sohasem lehet elégedett, de mind a bevételeket, mind pedig a kiadásokat illetően a helyzet ellenőrzés alatt áll. Kiemelte annak jelentőségét, hogy az első hat hónapban a múlt év azonos időszakához képest 200 millió dinárral több folyt be a költségvetésbe, s hogy emelkedő irányzatot mutatnak a jövedelem- illetve a vagyonadóból származó bevételek.

A tanácsnokok rendeletet hoztak Szabadka Város csatlakozásáról a Vajdasági Szállítmányozási és Logisztikai Klaszter tagságához. Ezt a nonprofit, politikamentes civil társulást 2011-ben Újvidéken 28 tag alapította, amelyek között szállítmányozási és logisztikai cégek, illetve olyan nagy rendszerek találhatók, mint a Szerbiai Vasutak illetve több önkormányzat is. A társulás célja, hogy feltételeket teremtsen az ésszerű és kifizetődő szállítmányozáshoz. Az éves tagsági díj 80.000 dinár. A Klaszter eljuttatta a Városhoz a csatlakozásról szóló javaslatot, a polgármestert pedig meghatalmazták a csatlakozásról szóló rendelet aláírására.

Elfogadták az Indokoltsági tanulmányt, amely lehetővé teszi, hogy a Contitech Fluid Serbia Kft. számára térítésmentesen adják tulajdonba a kisbajmoki Ipari Övezet területén levő építési telket. Az indokolásban az áll, hogy a beruházó 2015 márciusában kifejezte azon szándékát, hogy megkezdi szabadkai beruházásának II. ütemét, amit az erről szóló szándéknyilatkozat aláírásával erősített meg a szerb Kormány és Szabadka Város valamint az érintett cég képviselője.

A Szándéknyilatkozat szerint a beruházó a II. ütem keretében egy 12.200 négyzetméter alapterületű termelőcsarnokot épít: 6.000 négyzetméter szerepel a telekátruházásról szóló 2011. évi szerződésben illetve további 6.200 négyzetméter. Az alapeszközökbe a cég 17 millió eurót tervez beruházni. A II. ütem megvalósításához a beruházónak 34.000 négyzetméternyi építési telekre van szüksége. Ebből 12.000 négyzetméter van a tulajdonában a 2011. évi telekátruházásról szóló szerződés alapján. A beruházó a szerb Kormány és Szabadka Város támogatásával mintegy 2,5 hektáros terület tulajdonjogát kívánja megszerezni, amelyen a támogatási szerződés aláírásától számított legfeljebb három éven belül megépíti az új termelőcsarnokot.

A város napja alkalmából a díszpolgári címet dr. Szöllősi Gyula hidrobiológusnak, a biológiai tudományok doktorának, nyugalmazott egyetemi tanárnak adományozzák. Ezt az elismerést kiemelkedő és időtálló életművéért adományozták, amellyel hozzájárult Szabadka Város tekintélyének a növeléséhez hazánkban és külföldön egyaránt. A díszpolgári címmel járó oklevelet és plakettet szeptember 1-jén, a Városi Képviselő-testület városnapi díszülésén adják át. A rendeletet egyhangúlag hozták meg.

A Városi Képviselő-testület elfogadta Szabadka Városnak az ifjúsági programokra és projektekre szánt költségvetési eszközök elosztásának módjáról és eljárásáról szóló szabályzatát. A szabályzat tartalmazza azokat a mércéket és kritériumokat, amelyek alapján a bizottság jóváhagyja a polgári egyesületek és informális szervezetek ifjúsági projektjeire szánt eszközöket.

Az ifjúsági projekteknek a helyi ifjúsági akcióterv megvalósítását kell kitűzniük 9 célterületen. Ezek az informális oktatás, a környezetvédelem, önkéntesség, a fiatalok biztonsága, tájékozottsága, stb. A szabályzat egyértelmű kritériumokat szab meg a pályázók számára. Ezáltal erősödik a projektek megvalósítása feletti ellenőrzés is.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop