Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Fogadás a szerb evezős válogatott tiszteletére

2015.08.26.

A franciaországi Aiguebelette-ben 2015. augusztus 30-a és szeptember 6-a között tartandó felnőtt Evezős Világbajnokságra való elutazásuk előtt Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja a Városháza Kék termében fogadta a szerb evezős válogatott tagjait, valamint a Szerb Evezős Szövetség szakvezetőit.

9387_1.jpg

Maglai Jenő polgármester elégedettségének adott hangot, amiért fogadhatja a szerb evezős válogatott tagjait az idei év legerősebb összetételű és legjelentősebb versenye előtt, s hogy az evezős válogatott a küszöbön álló franciaországi felnőtt világbajnokságra maximálisan felkészülve és rekord számú legénységgel utazik.  

Emlékeztetett rá, hogy Szabadkára is sok feladat vár a 2017. évi palicsi egyetemista evezős Európa-bajnokság megszervezésével kapcsolatban, majd kiemelte, hogy örömére szolgál a Szerb Evezős Szövetség és a Palicsi Evezős Klub közötti kiváló együttműködés. A helyi önkormányzat szeretne segíteni a palicsi evezősöknek, hogy ebben a fiatalokat vonzó nemes sportágban magasabb szintre emeljék az ott folyó munkát.

A szerb evezős válogatott tagjait köszöntötte Vjekoslav Ostrogonac is, aki elmondta, külön örül annak, hogy a legerősebb evezős csapatban két szabadkai is indul, Nenađ Beđik és Martin Mačković.

- Az evezés I. kategóriás sport, s mint ilyen, rendkívül fontos a város, de a Palicsi-tó sportéletében is. Az önkormányzatban mindent megteszünk, hogy még jobb feltételeket teremtsünk az evezéshez, hogy a jövőben is az ilyen jelentős versenyekre a Palicsi tavon készülhessenek fel – mondta Vjekoslav Ostrogonac.  

Nebojša Jevremović, a Szerb Evezős Szövetség főtitkára mondott köszönetet a fogadásért a városvezetőknek és a Palicsi Evezős Klubnak. Elmondta, hogy a franciaországi világbajnokság külön jelentőséggel bír, mivel egyben kvalifikációs verseny is a 2016. évi riói Olimpiai Játékokra.

- Biztos vagyok benne, hogy szeptember 5-én és 6-án, amikor a világbajnokság döntőit rendezik, evezőseink jó hírekkel illetve jó eredményekkel örvendeztetnek meg mindenkit – mondta Nebojša Jevremović.

A fogadást követően Nebojša Ilić, az evezős válogatott szövetségi kapitánya a Városházán újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy a szerb evezősök az utóbbi négy olimpiai ciklusban rendre képviselték az országot az Olimpiai Játékokon, s hogy a sportban valóban magas helyet foglalnak el.

- Az elmúlt 17 év alatt az evezés a világ- és Európa-bajnokságokon megszerzett érmek számát tekintve a második legeredményesebb sportág volt a céllövészet mögött. Az idény legfontosabb versenye előtt állunk. A válogatott hét hajóval indul, ami rekordnak számít, közülük öt olimpiai versenyszámban áll rajthoz – mondta Nebojša Ilić.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop