Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Gazdag városnapi program

2015.08.25.

- A városnapi ünnepségek programja szombattól, augusztus 29-től keddig, szeptember 1-ig tart. Számos eseményre, rendezvényre kerül sor, amelyekkel elsősorban legfiatalabb polgártársainkat kívánjuk megszólítani – mondta a mai sajtótájékoztatón Maglai Jenő, Szabadka polgármestere.

9385_1.jpg

Az ünnepséget szombaton este a Szabadság téren a szabadkai alternatív zenekarok fellépése vezeti be és köztük lesz az idei Ifjúsági Fesztivál győztese is. Vasárnap ugyancsak szabadkai együttesek lépnek fel, ők azonban már az idősebb korosztálynak fognak zenélni.

- A fő zenei eseményre hétfőn, augusztus 31-én kerül sor, amikor először a Garavi sokak együttes lép fel, majd pedig Lajkó Félix hegedűművész és barátai.  Kedden, a város napján az ünnepi esemény, a Városi Képviselő-testület díszülése mellett két komolyzenei hangversenyt is rendezünk: 19 órától a Városháza Dísztermében a Vajdasági Kamarazenekar muzsikál, 21 órától pedig a Szabadság téren a Szabadkai Filharmónia – mondta Maglai Jenő polgármester.

A Városi Képviselő-testület elnöke, Ilija Maravić elmondta, hogy a Városi Képviselő-testület díszülésén, amelyet kedden, szeptember 1-jén 10 órai kezdettel tartanak, a tanácsnokok mellett jelen lesznek a helyi, a tartományi és a köztársasági hatalmi szervek képviselői, illetve számos más rangos vendég, köztük Kori Udovički, köztársasági közigazgatási és önkormányzati miniszter is.

- Mint minden évben, idén is átnyújtjuk a díszpolgári címet, amelyet dr. Szöllősi Gyula hidrobiológus, nyugalmazott egyetemi tanár érdemelt ki. Az ünnepségre meghívjuk a testvérvárosok képviselőit, valamint a Fehérorosz Nagykövetség képviselőit is, mivel szándékuk szerint ekkor írtuk volna alá az együttműködési szándéknyilatkozatot, illetve a testvérvárosi szerződést a fehérorosz Breszt városával. Ezt objektív okokból egy későbbi időpontra halasztottuk. Idén az a megtiszteltetés ér bennünket, hogy vendégül láthatjuk Kori Udovički köztársasági közigazgatási és önkormányzati minisztert, valamint munkatársait is, mivel Szabadka bizonyos háromnyelvűségi projektek hordozója – hangsúlyozta Ilija Maravić.

A Városi Képviselő-testület díszülésére – mondta – meghívjuk Horvátország és Magyarország főkonzulátusainak a képviselőit is, továbbá az egyházak képviselőit, az eddigi polgármestereket továbbá Vajdaság AT képviselőit, élükön Pásztor Istvánnal, a vajdasági Képviselőház elnökével.

Miroslav Jovančić, a Szabadkai Filharmónia elnöke bejelentette, hogy a Szabadkai Filharmónia vendégkarnagya a belgrádi Stanko Jovanović, a szólisták pedig Dušan Svilar és Kovács Nemes Andor lesznek.

A koncertek mellett kreatív műhelyeket és több kiállítást is rendeznek: a Szecesszió a palicsi park hortikultúrájában címmel a Városi Emlékboltban, Hogyan, ha nem ha címmel a Modern Galériában, a Városi Múzeumban Mit jelent egy város számára a szecesszió címmel előadást tartanak, de több más eseményre is sor kerül.

A város napja alkalmából hétfőn, augusztus 31-én ingyenes menettérti buszjáratokat indítanak Bajmokról, Dušanovóból, Újzsednikről, Györgyénből, Skenderevóból, Békováról, Ludasról és Királyhalmáról. Az utasokat a Subotica-trans KV szállítja.

A városnap megünneplésére 3 millió dinárt fordítanak, ennek kétharmadát nemzetközi alapokból biztosították.

9385_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop