Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megkezdődött a XIV. Interetno Fesztivál

2015.08.22.

Ma este a Köztársaság téren ünnepélyesen megnyílt a XIV. Interetno Fesztivál. A megnyitóünnepség díszfelvonulással kezdődött Etnopolisban, a fesztiválvárosban, ahol bemutatták a fesztivál résztvevőit, a zenekarokat, tánc- és folklór együtteseket a világ kilenc országából: Kolumbiából, Chiléből, Paraguayból, Kirgizisztánból, Magyarországról, Romániából, Indiából, Oroszországból és Szerbiából.

9379_1.jpg

A résztvevőket és a szervezőket valamint a helybeli és a környező településekről érkezett nagyszámú közönséget Nyilas Mihály, Vajdaság AT Kormányának alelnöke, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár köszöntötte, kiemelve, hogy örömmel vesz részt ezen a kiemelkedően fontos rendezvényen, amelyet Szabadka gyönyörű környezetében rendeznek meg, abban a városban, amely a különbözőségek harmóniájának a jelképe.

- A fesztivál hosszú hagyományai a Vajdaságban folyó kulturális párbeszéd egy formája, s örömömre szolgál, hogy minden évben mind több és több fiatalt vonz ide a világ különböző részeiből. Az Etnopolisban megérezhetjük ennek a kis helyen összegyűlt világnak az energiáját, ahol összefonódik a modern és a hagyományos, emellett közelebb hoz bennünket egymáshoz a különbözőségeinkben, s építi az együttműködés, a megértés és a tolerancia hídjait - emelte ki Nyilas Mihály.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere az Interetno Fesztivált megnyitva elégedettségének adott hangot, amiért a fesztivál színvonala évről-évre javult, s hogy a város egyik legfontosabb rendezvényévé nőtte ki magát.

9379_2.jpg

- Az Interetno Fesztivál Szabadka életének szerves részévé vált, s mindenki, aki ebben a néhány napban eljön ide, jól szórakozhat, és a zenén, táncon keresztül megismerheti mások kultúráját és hagyományait. Remélem, hogy vendégeink szép emlékekkel távoznak városunkból – hangsúlyozta Maglai Jenő polgármester.

Szabadka augusztus 26-ig az Interetno Fesztivál jegyében él. A gazdag kulturális műsorok mellett, amelyeket a Köztársaság téri színpadon kísérhetünk figyelemmel, számos kísérő rendezvényre is sor kerül (régi mesterségek bemutatója, Gasztronómiai falu, Bor utca, Aranykapu Játszóház, Fesztiválklub), a fesztivál idején pedig számos koncertet rendeznek (Csizmadia Anna és a Magony Együttes, Szalóki Ági és zenekara, Chick Norris band, a Ravnica, Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar).

Az Interetno Fesztivál szervezője a Népkör Magyar Művelődési Központ és Szabadka Városa.

9379_3.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop