Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A város kész segíteni a migránsokról való gondoskodásban

2015.08.14.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociális védelemért felelős tagja valamint Tóth Godó Valéria, a Vízművek és Csatornázási KKV igazgatója ma felkereste a régi szabadkai téglagyárat, ahol a városunkba érkező migránsok túlnyomó többsége tartózkodik.

9371_1.jpg

Maglai Jenő újságíróknak elmondta, hogy kételyek merültek fel annak kapcsán, hogy Szabadka hajlandó-e lépéseket tenni a migránsokról való gondoskodás érdekében, majd hangsúlyozta, hogy Szabadka Város kész az illetékes köztársasági minisztériummal együttműködve mindent megtenni azoknak a migránsoknak a megsegítésére, akik a régi szabadkai téglagyár területén találtak menedéket.

Hozzátette, hogy figyelembe kellene venni azt a tényt, miszerint ez a terület magántulajdonban van, s hogy a megoldatlan tulajdonjogi viszonyok miatt nem történtek komolyabb lépések az elmúlt egy hónapban a területen uralkodó állapotok rendezése érdekében.

- Az általunk és a Vízművek és Csatornázási KKV által vállalt kötelezettségek közül a Vízművek határidőn belül eleget tett feladatának, egy héttel ezelőtt biztosította a tisztálkodáshoz szükséges technikai vizet. A megoldatlan tulajdonjogi viszonyok miatt azonban, aminek egy hónappal ezelőtt pontot kellett volna tenni a végére, még mindig nem oldhattuk meg az áramellátást és a konténer(ek) elhelyezését. A köztársaság állami szerveivel együttesen azon leszünk, hogy a tél előtt megteremtsük az előfeltételeket ezeknek az embereknek a megsegítésére, ha erre szükség lesz – emelte ki Maglai Jenő polgármester.

Elmondta, hogy nagyon fontos, hogy a migránsok áradata ellenére városunk területén nem jelentkeztek komolyabb problémák, mint például Magyarkanizsán illetve Belgrádban.

- Az illetékes szolgálatok ellenőrzés alatt tartják azokat a területeket, amelyeken migránsok tartózkodnak. Jelenleg valamivel több gondunk van Palicson. Ezzel a kérdéssel is foglalkozunk, hogy a vasútállomás környékén rendezzük a helyzetet, amely a korábbinál valamivel több gondot okoz.   Ami számunkra különösen fontos, hogy az utóbbi napokban jelentősen csökkent a Szabadkára érkező migránsok száma. Meglátjuk, hogy folytatódik-e ez az irányzat. Nap mint nap figyelemmel kísérjük a beérkezők számát. Az utóbbi két napban jelentősen csökkent a városunkba érkezők száma - hangsúlyozta Maglai Jenő.

Arra a kérdésre, hogy Szabadka támogatja-e egy városi befogadó központ kialakítását, kiemelte, hogy városunk nem támogatja sem egy tartós, sem pedig egy ideiglenes befogadó központ létesítését.

- Szabadka nem nyitott egy befogadó központ kialakítására. Szerintem ez ellenkező hatást váltana ki, mivel a város közvetlenül az Európai Unió határán fekszik. Ezzel gyakorlatilag arra ösztönöznénk őket, hogy a városba jöjjenek. Szerintem ilyen befogadó központokat az ország belsejében kellene építeni, nem pedig az EU határán – mondta Maglai Jenő polgármester.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop