Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megünnepelték a nemzetközi ifjúsági napot

2015.08.12.

Szabadka polgármestere, Maglai Jenő és Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja ma este a Raichl Ferenc parkban a fiatalokkal együtt ünnepelte meg a nemzetközi ifjúsági napot. Az idei rendezvény a fiatalok aktivitására épült, és számos érdekes interaktív foglalkozás mellett bemutatták a sportüdülési aktivitásokat is, azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a testmozgást, s hogy minél több fiatal kezdjen el sportolni.

9369_1.jpg

Maglai Jenő ebből az alkalomból kiemelte, hogy dicséretes a rendezvény mind nagyobb tömegessége, majd hozzátette: örül annak, hogy a Raichl Ferenc parkban számos egyesület mutatta be tevékenységét, s hogy ebből az tűnt ki: érdekes tartalmakat kínálnak a fiataloknak.

- A helyi önkormányzat továbbra is támogatja az Ifjúsági Irodát, a kiírt pályázatok révén pedig támogatjuk az ifjúsági szervezetek tevékenységét is. Őszre meg kellene kezdeni a munkát az Ifjúsági Központban, amihez fontos lenne megszereznünk a Hadseregotthont, amely ideális helyszínt biztosítana a fiatalok még tartalmasabb időtöltéséhez – emelte ki Maglai Jenő.  

Vjekoslav Ostrogonac elmondta, hogy az Ifjúsági Iroda az önkormányzattal együttműködve teremt lehetőséget ahhoz, hogy a fiatalok minél színvonalasabban tölthessék el szabadidejüket.

- Az Ifjúsági Központ megnyitásával, amihez az anyagiakat az Ifjúsági és Sportminisztérium biztosította, a fiatalok számára olyan helyet biztosítunk, ahol különböző tevékenységekbe kapcsolódhatnak be. A fiataloknak azt üzenjük, hogy megnyitjuk előttük a kapukat ahhoz, hogy különböző tevékenységeik révén felelősséget vállalnak bizonyos dolgok megváltoztatására, mi pedig ebben a segítségükre leszünk – hangsúlyozta Vjekoslav Ostrogonac.

Dejana Baltes, az Ifjúsági Iroda koordinátora elmondta, hogy városunkban hagyományosan, immár hetedik alkalommal ünnepeljük meg a nemzetközi ifjúsági napot az Ifjúsági Iroda szervezésében együttműködve az ifjúsági szervezetekkel, különböző intézményekkel és sportegyesületekkel, s hogy több száz fiatal tekinthette át, milyen érdekes programok állnak a rendelkezésükre a városban.

Az ENSZ Közgyűlése 1999-ben elfogadott 54/120-as határozatát, amellyel augusztus 12-ét nemzetközi ifjúsági nappá nyilvánították. Szerbiában 2007 óta ünnepelik meg ezt a napot.

9369_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop