Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Gyógyszerek és higiéniai szerek a migránsoknak

2015.07.31.

Mivel városunk etrületére mind több és több bevándorló érkezik, a Hemofarm Alapítvány ma mintegy 600.000 dinár értékű gyógyszert és higiéniai szereket adott át a szabadkai Közkórháznak. A segély a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos-ügyi és Szociálisvédelmi Minisztérium támogatásával valósult meg azzal a céllal, hogy javuljon az itt tartózkodó bevándorlók egészségvédelme és javuljanak tartózkodásuk körülményei. Az adomány átadásán jelen volt Aleksandar Vulin, munka-, foglalkoztatás-, harcos-ügyi és szociálisvédelmi miniszter,  dr. Nenad Ivanišević, a minisztérium államtitkára és Ilija Maravić, Szabadka Városi Képviselő-testületének elnöke.

9340_1.jpg

Dr. Goran Bićanin, a szabadkai Közkórház igazgatója elmondta, hogy a Közkórház regionális egészségügyi központként rendes feladatai mellett szemben találja magát az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet területére érkező mind nagyobb számú bevándorló okozta gondokkal.

Kiemelte, hogy a Hemofarm felelős társadalmi gondoskodásának köszönhetően a Közkórház ma jelentős adományt kapott, elsősorban antibiotikumokat, vitaminokat és fájdalomcsillapítókat valamint fertőtlenítőszereket és gyógyászati anyagokat, ami lehetővé teszi, hogy áthidalják a bevándorlók gyógykezelésével járó egyes gondokat, mivel mind nagyobb számban fordulnak ehhez az egészségügyi intézményhez.

A Hemofarm társadalmilag felelős tevékenységéért felelős kommunikációs igazgatója, Sanda Savić elmondta, hogy a Hemofarm vállalat a Hemofarm Alapítványával együtt úgy döntött, hogy gyorsan és megfelelő módon reagál a bevándorlók számának a növekedésére, s hogy az állammal, mindenekelőtt pedig az illetékes minisztériummal együttműködve igyekszik elsőként az egészségügynek segíteni.  

- A Teljes Szívből elnevezésű nemzeti kampányunkkal összhangban Teljes Szívből az Emberekért elnevezéssel indítottuk ezt a megmozdulást. Szeretnénk emlékeztetni az alapvető emberi szolidaritásra.  Szeretnénk, ha a többi vállalat is követné a példánkat, s csatlakozna ehhez az akcióhoz. Nagyon fontos kimutatnunk szolidaritásunkat, összefogásunkat és szervezettségünket, s hogy az állammal együtt megmutassuk: le tudjuk küzdeni ezt a kihívást – mondta Sanda Savić.

Aleksandar Vulin szerint a Hemofarm emberbaráti tette azt bizonyítja, hogy hazánkban az üzlet is cselekedhet társadalmilag felelősen, s hogy a bevándorlóknak nyújtott segítség egyúttal a helyi lakosságot is segíti.

- Mindenfajta, a bevándorlóknak nyújtott segély egyben segítség a helyi lakosságnak is, akiknek – ha gyógykezelt és egészséges bevándorlókkal találkoznak- nem kell félniük valamilyen fertőző betegségtől, vagy, hogy valami megváltozik az életükben. A bevándorlók támogatására szükséges összeg napról napra nagyobb, mert a számuk és szükségleteik is folyamatosan nő. Remélem, hogy a nemzetközi közösség is rövidesen kialakítja politikai álláspontját a bevándorlók kérdésével kapcsolatban és segíteni fog Szerbiának, hogy megoldódjanak ezek a gondok, mivel egyedül mi erre képtelenek vagyunk – hangsúlyozta Aleksandar Vulin miniszter.

9340_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop