Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 32. ülését

2015.07.24.

A Városháza Dísztermében megtartották a Városi Képviselő-testület 32. ülését, amelyen megvitatták mind a 40 napirendi pontot. Többek között Szabadka Város 2015. évi költségvetésének módosításáról és kiegészítéséről szóló rendelet meghozatala mellett rendeletet hoztak a közcsatorna-hálózatról és elfogadták a Városi Vagyonjogi Ügyészség 2014. évi munkájáról szóló jelentést.

9331_1.jpg

A többi napirendi pont többsége a közvállalatokra és a kommunális közvállalatokra vonatkozott – a pénzügyi beszámolókat, az előző évben megvalósított nyereség elosztását illetve a korábbi időszakban keletkezett veszteségek lefedésére vonatkozó javaslatokat vitatták meg. Határozatban hagyták jóvá a Szabadkai Gázművek,  a Vízművek és Csatornázási KKV, a Palics-Ludas KV valamint Szabadka Város Építési Igazgatósága működési tervének módosításáról és kiegészítéséről szóló döntést.

Szabadka Város költségvetésének az év első felében megvalósított bevételei és jövedelmei, a felsőbb hatalmi szintek célátutalásai, a jövedelemadóból, a vagyonadóból valamint a vagyongazdálkodásból származó bevételek növelésének tervezett politikája és tevékenységei alapján készült el a költségvetés 2015. évi bevételeinek és jövedelmeinek az előirányzata.  A javasolt módosítással a költségvetés teljes összege 6.111.133.000 dinárt tesz ki, ami 10,43 százalékkal több a költségvetési rendelethez képest, vagyis a módosított költségvetési keret 576.981.000 millió dinárral nagyobb. A módosításra 41 tanácsnok szavazott, 8 voltak ellene, egy tanácsnok tartózkodott.

A közcsatorna-hálózatról szóló rendelet szabályozza a kommunális tevékenység végzésének, a közcsatorna-hálózat építésének, használatának és karbantartásának a feltételeit, a szolgáltató és a felhasználók jogait és kötelezettségeit, valamint a vízelvezetéssel kapcsolatos tevékenység ellenőrzésének a módját Szabadka Város területén.  Szolgáltatóként a Vízművek és Csatornázási KKV-t jelölték ki. A rendelet előírja a közcsatorna-hálózat építésének módját, a rákapcsolódás feltételeit és a karbantartás módját, a szennyvíz-minőség ellenőrzését, a csatornadíj mértékét, a szikkasztók ürítésének díját, a védelmi intézkedéseket, a hálózatról történő lekapcsolás feltételeit, a büntető rendelkezések pedig tartalmazzák a szabálysértésekért kiróható pénzbírságokat. A rendelet tartalmazza a kibocsátott káros anyagot határértékeit, amelyek összhangban vannak a vizekbe kibocsátható szennyező anyagok határértékeire és az azok elérésének a határidejére vonatkozó kormányrendelettel.

A Város költségvetésének a módosításával póteszközöket biztosítottak közel 14 millió dináros összegben a Szabadkai Rádió működésére. Ahogyan az indokolásban szerepel, a köztájékoztatási törvény módosításával meghosszabbították a közszféra által alapított médiák privatizációjának a határidejét.  További eszközöket biztosítanak a Szabadkai Rádió finanszírozására, október 31-ig, a privatizáció végső határidejéig,  13.974.000 dinár összegben.

A tanácsnokok Határozatot hoztak a Rendkívüli Helyzeteket Kezelő Városi Törzskar tagjának felmentéséről és kinevezéséről. Pecze Mihályt felmentették, helyére pedig dr. Siniša Trajkovićot, a Vöröskereszt szabadkai városi szervezetének titkárát nevezték ki. A Vöröskereszt városi szervezetének titkára hivatalból tagja a Rendkívüli Helyzeteket Kezelő Városi Törzskarnak. Mivel a korábbi határozat meghozatala után a Vöröskereszt községi szervezetének titkárává Siniša Trajkovićot nevezték ki, most őt nevezték ki a Rendkívüli Helyzeteket Kezelő Városi Törzskar tagjává.

A tanácsnokok határozatot hoztak a tájékoztatási bizottság tagjának felmentéséről és az új tag kinevezéséről. Jasmina Stevanović helyére, aki lemondott bizottsági tagságáról, Đurđica Tepavacot nevezte ki a Városi Képviselő-testület.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop