Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Mobil WC-ket helyeztek el a migránsok számára

2015.07.24.

Dr. Nenad Ivanišević, a Munka-, Foglalkoztatási, Harcos- és Szociálisügyi Minisztérium államtitkára, Maglai Jenő, Szabadka polgármestere valamint a Vízművek és Csatornázási KKV illetékesei jelen voltak ma, amikor az egykori téglagyár területén nyolc mobil WC-t helyeztek el, hogy javítsák a migránsok alapvető higiénés körülményeit.  A mobil WC-k elhelyezéséhez szükséges eszközöket a német Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) emberbaráti szervezet biztosította. A nagy, vizesblokkot tartalmazó konténereket – amelyekben mosdók és tusolók is lesznek – akkor helyezik el, amikor biztosítják a szükséges csatlakozásokat a víz-, csatorna- és áramvezetékekre.

9330_3.jpg

Nenad Ivanišević újságíróknak elmondta, hogy ez annak az összehangolt tevékenységnek a része, amelyet a Munkaügyi Minisztérium, a Menekültügyi Biztosság és a külföldi adományozók folytatnak. Hangsúlyozta, hogy szó sincs befogadó központ építéséről, hanem hogy egy helyen biztosítsák a bevándorlók számára a minimális egészségügyi és közegészségügyi feltételeket a sürgős segítségnyújtáshoz, valamint hogy az őket ellátásban részesítő orvosok számára is megfelelő körülményeket biztosítsanak.

- A bevándorlók érkezése által kiváltott gondok még csak most kezdődnek, s az államnak arra kell törekednie, hogy segítsen ezeknek az embereknek, hogy biztosítsa, senki se haljon éhen, télen senki sem fagyjon meg, s hogy megfelelő egészségügyi ellátásban részesítsük őket, mert ez emberhez méltó cselekedet. Másfelől léteznek olyan nemzetközi szerződések, amelyeket Szerbiának tiszteletben kell tartania - mondta Nenad Ivanišević, bejelentve, hogy a tervek között szerepel a téglagyár egykori igazgatósági épületének a rendbehozatala, hogy a migránsokat, akik között mind több a nő és a gyermek, megfelelő orvosi ellátásban részesítsék.

Maglai Jenő polgármester hangsúlyozta, hogy a helyi önkormányzat nem zárkózik el az elől, hogy megoldja a vízvezeték kiépítését az egykori téglagyár területén, de ennek a megoldásnak ésszerűnek és törvényesnek kell lennie.

Ahelyett, hogy a vízvezetéket az út és két vasút alatt vezessük el, amihez sem tervdokumentációval, sem építési engedéllyel nem rendelkezünk. A migránsok számára a vízellátás sokkal egyszerűbb módja az egykori téglagyár területén meglevő kút rendbehozatala és felszerelése lenne – hangsúlyozta Maglai Jenő polgármester.

Gordan Velev, az ASB szerbiai irodájának igazgatója szerint a mobil WC-k elhelyezése mellett a tervekben szerepel vizesblokkot tartalmazó konténer felállítása is, amire 15.000 eurót biztosítottak.

9330_4.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop