Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megkezdődött az első szabadkai retail park építése

2015.07.16.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Thomas Villadsen, az MPC Properties cég képviselője ma elhelyezték a SHOPPI Retail Park alapkövét. Ez a korszerű létesítmény eleget tesz minden építészeti és építésügyi követelménynek. Az egyik legforgalmasabb városi útvonal, a Szegedi út mellett épül fel, Szabadkától alig 2,5 kilométerre.  A beruházás teljes értéke 10 millió eurót tesz ki, a működő létesítmény pedig 250 új munkahelyet biztosít. A tervek szerint a munkálatokat az év végéig befejezik, a Retail Park (kiskereskedelmi központ) várhatóan 2016. március 17-én kezdi meg a munkát.

9309_1.jpg

Rendkívül sokrétű kínálatának (neves divatmárkák, lakberendező cégek, a legkorszerűbb műszaki berendezések, technológiák) valamint szórakoztató tartalmainak köszönhetően igazi családi találkahellyé válik. A SHOPPI Retail Park 10.000 négyzetméteren több mint 20 nemzetközi és hazai márka számára biztosít helyet, mint amilyen a H&M, a New Yorker, a Tom Tailor, a Deichmann és mások. Minden üzlet bejárata a központi parkolóra nyílik, amely 300 jármű befogadására alkalmas.

Maglai Jenő polgármester elégedettségének adott hangot. amiért a belgrádi MPC Properties felismerte annak jelentőségét, hogy az első korszerű retail parkot Szabadkán építse fel, ami nem csak a város, hanem az egész térség számára jelentős, hiszen 250 új munkahelyet teremt a 10 millió euró értékű beruházás.

- A szabadkaiaknak többé nem kell a szegedi Árkádban, vagy Belgrádban, Újvidéken vásárolniuk, mivel a neves márkanevekkel fémjelzett termékeket városukban is beszerezhetik.  Véleményem szerint ennek a kereskedelmi központnak a megnyitása egy lépés afelé, hogy a szabadkai kereskedelmet törvényes keretek közé tereljük, mivel városunkba nagy mennyiségű közszükségleti cikk érkezik feketén, anélkül, hogy kifizetnék értük a vámot és az áfát – mondta Maglai Jenő.

Bejelentette, hogy a következő fázisban ugyanezen a helyen várható a Lidl Áruház megépítése, majd hozzátette, hogy az MPC Properies ezen a telephelyen a kapacitások bővítését is tervezi, amiben számíthat az önkormányzat segítőkészségére.

Thomas Villadsen szerint a retail park egyfajta válasz a kifinomult vásárlói igényekre s hogy pótolni fogja a térségben eddig tapasztalt hiányos kínálatot.  

- Terveink szerint ez a létesítmény lesz a bevásárló utak és társadalmi történések központja, mivel a szabadkaiak és Észak Bácska többi polgára is a SHOPPI Retail Parkban megvásárolhatja kedvelt árumárkáit. Ki szeretném emelni, hogy döntésünk meghozatalában, miszerint Szabadkán építjük meg a Retail Parkot, az egyik döntő tényező az önkormányzattal kialakított kitűnő együttműködés volt. Képviselőinek ezúttal is szeretnék köszönetet mondani - nyilatkozta Thomas Villadsen.  

9309_2.jpg

A kivitelező a szabadkai SMB gradnja. A SHOPPI Retail Park egy újabb jelentős beruházás az MPC Properties portfóliójában az ušćei Shopping Központ,  az IMMO outlet központ és más iroda- illetve lakóépület mellett, amelyek eleget tesznek a világban tapasztalható legkorszerűbb követelményeknek.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop