Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bemutatták A Palicsi-tó térsége turisztikai fejlesztésének 2015. évi főtervét

2015.07.13.

A Városháza Dísztermében ma megtartották A Palicsi-tó térsége turisztikai fejlesztése 2015. évi főtervének tervezetét, amelynek kidolgozásával a zágrábi Horvat i Horvat konsalting céget bízták meg. A főterv célja megteremteni a feltételeket a Palicsi-tó idegenforgalmának tervszerű fejlődéséhez a turisztikai ipar fejlődése valós potenciáljának az áttekintésén, az idegenforgalmi fejlesztési stratégia és a területfejlesztési elvek összehangolásával.

9301_1.jpg

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere a tervezet nyilvános bemutatása előtt a sajtó képviselőinek elmondta, hogy jó tervdokumentum nélkül Palics sem fejlődhet, s mivel a 2007. évi főterv nem valósult meg, új főterv készült, amely alapul szolgálhat ahhoz, hogy őszre ki lehessen írni a közbeszerzési eljárásokat, amelyekkel stratégiai befektetőket nyerhetünk meg a palicsi beruházásokhoz.

- Véleményem szerint az új főterv kellő minőségű.  Összehangolták az összes korábbi problematikus elemet mind a városrendezést, mind a vagyonjogi elemeket, mind pedig a nyugati part használatának egyes vetületeit illetően.  Hiszem, hogy a főterv alapján már jövőre beruházásokat generálhatunk Palicson, ami véleményem szerint kizárólag az önkormányzattól függ, elsősorban pedig a Palics Park Közvállalattól, amely egy ilyen projekt hordozója kell, hogy legyen – emelte ki Maglai Jenő.

Hozzátette, hogy az új főterv lényegesen eltér az előzőtől, hogy teljesen más elvek szerint rendezik a nyugati partot, változások történtek a keleti parton is. Eközben gondot viseltek a környezetvédelemről is, bizonyos tartalmak pedig új lokációkra kerültek, hogy vonzóbbak legyenek a majdani befektetők számára.

Miljan Vuksanović, a polgármester fejlesztési projektekért felelős tanácsosa hangsúlyozta, hogy az előző és a mostani főterv közötti leglényegesebb különbség a Palicsi-tó térsége fejlesztési víziójának a megfogalmazásában jut kifejezésre, kiindulási alapként pedig a szabadkai Városi Szenátus 1905. szeptember 19-i üléséről készült jegyzőkönyv szolgált. Ebben többek között ez állt: "Néhány szó a jövőbeni feladatokról: kár minden elvesztegetett évért, amelyeket más fürdőhelyek és gyógyfürdők használnak majd ki... Palics jövőjének alapjait az eljövendő évszázadokra kell lefektetni...”

- Palics kivételes lokáció, ahová a látogatók újra és újra visszatérnek a boldogság és az egészség reményében.  Ez a vízió kulcsa. A Horvat i Horvat konsalting cég ezt a magáévá tette és víziónkat főtervé változtatta, amely az egyedi tervek, programok és projektek összessége. Mindez együtt kell, hogy Palicsot vonzó célállomássá tegye. Palics fejlődése három pilléren nyugszik: a Palicsi- és a Ludasi tó szanálásának és védelmének tervén és programján, a megújított és konkréttá lett főterven valamint a geotermális furatok teljes kihasználásán – mondta Vuksanović.

A Palicsi-tó térsége turisztikai fejlesztése 2015. évi főtervének tervezetét 30 napig tartó közszemlére bocsátották. A tervezet szövege letölthető Szabadka Város hivatalos internetes honlapjáról a www.subotica.rs/_transfer/Master_Plan_Palic_final_draft_070715.pdf címen, vagy nyomtatott formában megtekinthető a Szabadka Városi Közigazgatása Gazdasági, Helyi Gazdaságfejlesztési és Idegenforgalmi Titkárságán (Városháza, II. emelet, 224/2-es iroda).

Az érdekeltek, egyének, szervek és szervezetek észrevételeiket 2015. augusztus 13-ig juttathatják el elektronikus formában a guprivreda@subotica.rs címre, vagy postán a Szabadka Városi Közigazgatása Gazdasági, Helyi Gazdaságfejlesztési és Idegenforgalmi Titkárságára (Szabadka Város Közigazgatása, Szabadság tér 1., 224/2-es iroda, 24000 Szabadka, „A palicsi főtervvel kapcsolatos észrevételek” megjelöléssel).

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop