Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Nem lesz rendkívüli állapot a bevándorlók miatt

2015.07.10.

- Szabadkán és Magyarkanizsán nem lesz kihirdetve a rendkívüli állapot, mivel arra nincs szükség. A szerb állam területének minden részén teljesen nyugodt és rendezett a helyzet, működnek az önkormányzatok, hatnak a törvények, és szó sem lehet a rendkívüli helyzet bevezetéséről. Mindenki nyugodt lehet, minden úgy működik, ahogy működnie kellene és kell is – jelentette ki Aleksandar Vulin, munka-, foglalkozatás-, harcos-ügyi és szociálisvédelmi miniszter a Városházán a bevándorlóknak szentelt megbeszélést követően, amelyen a bevándorlással kapcsolatos javaslatokról, intézkedésekről volt szó.

9288_1.jpg

Bejelentette, hogy Magyarkanizsán kijelölnek egy területet a bevándorlókról való gondoskodás céljaira, ami nem lesz befogadó központ, hanem egy hely, ahol az emberek vizet, ételt, orvosi segítséget kaphatnak.

Vulin kiemelte, hogy szükségtelen a bevándorlók egészségi állapotával ijesztgetni az embereket, mert mindegyikük, aki az országba érkezik, egészségügyi vizsgálaton esik át.

Pásztor István, Vajdaság AT Képviselőházának elnöke azt mondta, hogy a bevándorlók kérdése minden hatalmi szint közös gondja.

- Nincs ok a rendkívüli állapot kihirdetésére, de szükséges a rendkívüli segítség - mondta Pásztor, megjegyezve, hogy ebben rendelkezésre állnak a vajdasági árutartalékok.

Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociálisvédelemért felelős tagja hangsúlyozta, hogy a bevándorlók számára biztosítottak vizet, a mentőszolgálatból naponta kétszer felkeresik őket, de tusolókat, orvosi csoportokat kell biztosítani. A gyermekek számára már korábban befogadó központot létesítettek és van pénz a befogadó központokig történő utaztatásra.

- Ezeket a gondokat nem a szabadkai önkormányzat idézte elő, sem pedig a Szerb Köztársaság. Ennek megfelelően mi egyedül nem is oldhatjuk meg őket – mondta Vujadinović.

A Városháza Kék termében megtartott megbeszélés után, amelyen Szabadka és Magyarkanizsa önkormányzatának, a Menekült- és Bevándorlásügyi Biztosságnak, a rendőrségnek, a Vöröskeresztnek és a szociális munkaközpontnak a képviselőivel cserélt véleményt, majd sajtótájékoztatót tartott a Városháza Média Központjában, ezt követően pedig Aleksandar Vulin miniszter dr. Nenad Ivanišević, a Munka-, Foglalkoztatási, Harcos- és Szociálisügyi Minisztérium államtitkára valamint Milimir Vujadinović kíséretében ellátogatott az egykori téglagyárba, ahol a legtöbb bevándorló tartózkodik.

9288_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop