Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Jelentős beruházások Bajmokon

2015.07.09.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke, valamint az Észak-Bácska VTV és a bajmoki Helyi Közösség képviselői ma Bajmokon megtekintették a Sportcsarnokon elvégzett munkálatokat, a településen áthaladó ún. Guščarnik-csatorna alagcsövezését illetve az egykori Kendergyár melletti mikroakkumuláció rendezési munkálatait.

9281_1.jpg

Simon Zsolt, a bajmoki helyi közösség Közgyűlésének elnöke elmondta, hogy a Sportcsarnok felújításának első ütemében teljesen rendbe hozták a héjszerkezetet, az esőcsatornákat valamint az öltözőket, illetve az ablakok egy részét. Kiemelte, hogy az utóbbi húszegynéhány évben ez volt az első jelentősebb beruházás a bajmoki Sportcsarnok szanálásán. A helyi önkormányzat 2,9 millió dinárt (áfa nélkül) különített el erre a célra, amivel megoldották az épület sokéves problémáját, amelyet a beázás okozott.

Borislav Petrović, a bajmoki helyi közösség Közgyűlésének alelnöke elmondta, hogy a Sportcsarnok szanálásának második üteme során – az év elején – megoldották a fűtést is (meleg levegő befújásával), s hogy a Vuk Karadžić ÁI tanulói mellett (a Sportcsarnok az iskolaudvarban található) ezt a létesítményt a téli hónapokban a többi bajmoki is használhatja majd. Ennek a beruházásnak az értéke 2,2 millió dinár (áfa nélkül).

9281_2.jpg

Miután bejárták a Guščarnik-csatorna (Žabnjak utcai) alagcsövezési munkálatait, Slavko Vrndžić, a DTD Észak-Bácska vállalat igazgatója emlékeztetett rá, hogy ezeket a munkálatokat  a Szabadka Város területén található mezőgazdasági területek vízlecsapolási projektje keretében végezték el, a beruházó pedig a Tartományi Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Titkárság (60%) és Szabadka Város (40%) volt.

A Guščarnik-csatorna 350 méteres, nem megfelelő szakaszán fektettek le egy pár csövet, s mindazt, amit eddig a nyitott csatornában vezettek el, most csövekben teszik meg. Ennek a beruházásnak az értéke 9.654.000 dinár – mondta Vrndžić.

9281_3.jpg

- Az alagcsövezéssel kiküszöböltük az eddigi problémákat és most már a csatorna működése és karbantartása eleget tesz a követelményeknek. A javasolt víztechnikai megoldást előszeretettel alkalmazzák a települések rövidebb csatornaszakaszain – mondta Slavko Vrndžić.

Aleksandar Kiš, a DTD Észak-Bácska vállalat műszaki igazgatója elmondta, hogy a bajmoki csatorna iszaptalanítását és az egykori Kendergyár melletti mikroakkumuláció kialakítását idén májusban végezték el.

- A tó hossza 250 méter, a víztükör 25-30 méter a vízszinttől függően. A vízmélység 2-2,3 méter, ami alkalmassá teszi a tavat többféle rendeltetésre, víztározói kapacitástól a turisztikai-sportüdülési célokig egyaránt. Az akkumuláció végén egy túlfolyó zsilipet építettek, amely lehetővé teszi az akkumuláció vízszintjének a fenntartását illetve szabályozását, illetve azoknak a munkálatoknak az elvégzését, amelyeket a második ütemben tervezünk elvégezni idén szeptemberben vagy októberben - mondta Kiš.

9281_4.jpg

Maglai Jenő polgármester elmondta, hogy Bajmokon 2014-ben és 2015-ben több projektet valósítottak meg, mint az utóbbi 10 évben, s hogy ezekre a munkálatokra különböző forrásokból több mint 180 millió dinárt költöttek.

- Tavaly 90 millió dinárt biztosítottunk a Bajmok és a bácsalmási határátkelőig vezető útszakasz felújítására és újjáépítésére, a bajmoki Ravnica Rt. Mezőgazdasági Termelő Vállalattal együtt pedig 75 millió dinárt fordítottunk a régi madarasi út aszfaltozására. Több mint 6 millió dinárt fektettünk a Sportcsarnok szanálásába, további 16 millió dinárt pedig a Guščarnik-csatorna alagcsövezésére és a mikroakkumuláció kialakítására az ún. kendergyári részen. Bizonyos eszközökből rendezték a mezei utakat is, s ha mindent összeadunk, az utóbbi két évben Bajmokon több mint 180 millió dinárt ruháztunk be. Úgy vélem, hogy az előző időszakban a bajmoki helyi közösségbe soha ennyi pénz még nem érkezett – mondta Maglai Jenő.

Kiemelte, hogy a jövőben igyekeznek hasonló mértékben beruházni más peremtelepüléseken is, majd hozzátette: az elkövetkező időszakban a bajmoki szennyvíztisztítóval kapcsolatos beruházás élvez prioritást, amelynek már a tervdokumentációja is elkészült.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>