Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Segítség Magyarkanizsának és Szabadkának a bevándorlók nagy száma miatt

2015.07.08.

A tartományi Kormány Magyarkanizsa Községnek és Szabadka Városnak, amelyek nap mint nap szembesülnek a bevándorlók nagy száma miatti gondokkal, segítséget nyújt mindenekelőtt tisztálkodási szervek formájában, illetve pénzben a közterületek rendezésére – hangzott el azon a mai magyarkanizsai megbeszélésen, amelyen a tartományi kormány küldöttsége illetve Magyarkanizsa és Szabadka, a munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai minisztérium, a BM, az Egészségházak és a Vöröskereszt képviselői vettek részt.

9277_1.jpg

Miroslav Vasin, a tartományi Kormány alelnöke a megbeszélést követően kijelentette, hogy a legnagyobb mértékben Magyarkanizsa Községet, és kisebb mértékben Szabadka Városát sújtják azok a gondok, amelyekkel jelenleg egész Szerbia küszködik.

- A bevándorlók érkezésével Szerbia egyik részében jelentkeznek a gondok, és befejeződnek az ország másik részében. Ezért is fontos, hogy minden szinten közös munkával oldjuk meg a problémákat - mondta Vasin, majd hozzátette, hogy tartományi szinten minden tárcát mozgósítottak, amelyek fontosak a Magyarkanizsán és Szabadkán jelentkezett gondok megoldása szempontjából.

Bejelentette, hogy a Rendkívüli Helyzetek Tartományi Törzskarának parancsnoka az elkövetkező napokban összehívja a törzskar ülését, amelyről a magyarkanizsai és a szabadkai törzskaroknak javasolni fogják, hogy a két önkormányzat területére hirdessék ki a rendkívüli helyzetet.

9277_2.jpg

Mint mondta, erre mind amiatt lesz szükség, ami a két önkormányzat területén történik, illetve ami távlatokban bekövetkezhet, hogy a segítséget könnyebben, egyszerűbben és szervezettebb lehessen az adott területre juttatni.

Vasin figyelmeztetett rá, hogy fontos megtervezni a segítséget az elkövetkező hónapokra is, mindenekelőtt télre. Jelenleg ezen munkálkodnak az illetékes titkárságok.

Maglai Jenő polgármester elmondta, hogy a tartományi kormány képviselőivel hétfőn, 6. július 6-án megtartott ülést követően Szabadkán külön operatív munkacsoport jött létre a bevándorlók áradatával keletkezett gondok megoldására. Feladata, hogy a köztársasági és a tartományi szervekkel együttműködve napi szinten figyelemmel kísérje a helyzet alakulását Szabadka Város területén.

Szabadkának sokat jelent a tartományi Kormány támogatása, hogy ellenőrzés alatt lehessen tartani a helyzetet - emelte ki Maglai Jenő polgármester, majd hozzátette, hogy számít a Szerb Köztársaság segítségére is, annál is inkább, mivel az elkövetkező időszak azzal fenyeget, hogy még több bevándorló érkezik, s emiatt szükség van a tartományi és a köztársasági szervekkel való együttműködésre is.

9277_3.jpg

- Szabadka Város kész szembenézni a kihívásokkal. Nehéz lesz, különösen, ha jelentős mértékben megnő a városunk területére érkező bevándorlók száma. Megvárjuk a Rendkívüli Helyzetek Tartományi Törzskarának a döntését, ami után áttekintjük a szabadkai helyzetet s meghozzuk a szükséges intézkedéseket. Remélem, hogy a tartományi és a köztársasági szintről is a rendelkezésünkre bocsátják mindazt, amit kértünk, hogy a jövőben eredményesebben tudjunk szembenézni a kihívásokkal - emelte ki Maglai Jenő polgármester.

Szabadka Város küldöttségét Maglai Jenő mellett, Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociális védelemért felelős tagja, valamint az Egészségházak, a Mentőszolgálat és a Vöröskereszt városi szervezetének a képviselői alkották.

A tartományi kormány küldöttségében Miroslav Vasin és Nyilas Mihály alelnökök, továbbá prof. dr. Vesna Kopitović, Zoran Radoman, dr Slobodan Puzović és Nenad Stanković tartományi titkárok valamint a Közös Ügyek Igazgatóságának igazgatója, Dobrivoje Antonić kapott helyet.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>