Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Continental új gyárat nyit Szabadkán

2015.07.08.

Željko Sertić, a szerb Kormány gazdasági minisztere, Živko Topalović, a Continental cég szerbiai vezérigazgatója és Maglai Jenő, Szabadka polgármestere ma a Kormány épületében szándéknyilatkozatot írtak alá, amely 500 új munkahely megnyitását és 17 millió euró értékű beruházást tesz lehetővé. A szándéknyilatkozat aláírásánál jelen volt Aleksandar Vučić szerb kormányfő és Markus Murk, a Continental Csoport alelnöke.

9276_1.jpg

Sertić elmondta, hogy a szándéknyilatkozat aláírása az autóipar számára különböző elemeket gyártó német céggel a szerb Kormány által végrehajtott reformok illetve a szabadkai önkormányzat erőfeszítéseinek a támogatását jelzi.

A Continental cég 2011 februárjában települt Szerbiába illetve Szabadkára, az első szándéknyilatkozat aláírásával és mintegy 11 millió eurós beruházással 650 munkahelyet nyitott.

A beruházásról szóló szerződést az elkövetkező 30 napban írják alá, szeptemberben pedig megkezdik a gyár építését, amelyet a jövő év második felében terveznek megnyitni.

Az állam ezt a beruházást 2016-tól kezdődően az elkövetkező 3 évben 3 millió euróval támogatja, Szabadka Város pedig a Continental gyáregységének az építéséhez 2,5 hektáros területet biztosít. A teljes, 500 fős kapacitás elérésére a cég 3 évet kapott, az ezt követő 5 évben pedig a Continental köteles lesz legalább 1.150 munkást alkalmazni – mondta a gazdasági miniszter.

Markus Murk elmondta, hogy a Continental tevékenységének szerbiai kiterjesztése azt bizonyítja, hogy a cég elégedett a szerbiai gazdasági környezettel, a kormány és az önkormányzat nyújtotta támogatással.

Jelezte, hogy a cég kész újabb szerbiai beruházásokra, amihez jól képzett szakemberekre van szüksége, akiknek a képzésébe hajlandó ugyancsak beruházni.

9276_2.jpg

Maglai Jenő polgármester megállapította, hogy a német Continental szemmel láthatóan elégedett a szabadkai eredményekkel, a munkafeltételekkel és az önkormányzatnak a külföldi befektető iránti viszonyulásával, majd hangsúlyozta, hogy a Continental a kisbajmoki Ipari Övezetbe történő új beruházása és termelésének a kibővítése elismerés Szabadkának, amely ugyanakkor a munkanélküliség csökkentését és Szabadka Város költségvetési bevételeinek a növelését is szolgálja.

- Hiszem, hogy tiszteletben tartják a beruházás megvalósításának az ütemezését, amely nagyon fontos mind az ország, mind pedig Szabadka Város számára. A múlt héten megnyitottuk az Ametek gyárát. július végéig pedig lehelyezzük még egy jelentős beruházás alapkövét. Úgy vélem, hogy kevés szerbiai önkormányzat dicsekedhet ilyen léptékű beruházással. Ez kedvező jel Szabadka és a térség számára egyaránt. Remélem, hogy ez nem csak a város, hanem a környező települések dinamikus fejlődését vetíti elénk – mondta Maglai Jenő.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop