Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Vizet biztosított a város a bevándorlóknak

2015.07.07.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociális védelemért felelős tagja valamint a Vöröskereszt városi szervezetének képviselői ma meglátogatták az egykori téglagyár helyén gyülekező bevándorlókat. Segítséget is vittek magukkal – két tartálykocsit vízzel: az egyikben mintegy 1.300 liter szanitáris víz volt tisztálkodásra, a másikban pedig mintegy 1.000 liter ivóvíz.

9275_1.jpg

Milimir Vujadinović elmondta, hogy a bevándorlók gyülekezőhelyeire július és augusztus folyamán folyamatosan szállítják a vizet, a Vízművek és Csatornázási KKV pedig az esetleges járványok elkerülése érdekében rendszeresen ellenőrzi majd a víz minőségét.   

- Jelenleg a téglagyár környékén 30-50 ember tartózkodik, de a helyzet folyamatosan változik. A Menekült- és Bevándorlásügyi Biztosság adatai szerint Szabadkára naponta mintegy 150-200 ember érkezik, mi pedig azokra a helyekre, ahol a bevándorlók általában gyülekeznek, mint amilyen az egykori téglagyár vagy Palics, ivóvizet és szanitáris vizet fogunk juttatni.  Bevándorlókat találunk a város központjában is, de ők csak áthaladóban vannak. Ami a legfontosabb, hogy egyelőre nem jelentenek semmilyen biztonsági kockázatot s nincsenek összetűzéseik a helyi lakosokkal sem. A köztársasági Kormánnyal és a Menekült- és Bevándorlásügyi Biztossággal együttműködve figyelemmel kísérjük a helyzet alakulását, hiszen ez egy most keletkezett probléma. Folyamatosan azon leszünk, hogy gondoskodjunk rólunk a humanitárius krízis elkerülése érdekében – hangsúlyozta Vujadinović.

9275_2.jpg

A Vöröskereszt városi szervezete napi kapcsolatban van s felsőbb szerveződésekkel, a helyi, a tartományi és a köztársasági szervekkel, intézményekkel.

- A helyzet az elmúlt 2-3 napban vált riasztóvá, mivel növekvőben van a bevándorlók száma, a hőmérséklet pedig állandóan emelkedik. A becslések szerint naponta mintegy 220 bevándorló halad át a városon. Megbeszélést tartottunk a tartományi és a köztársasági szervekkel, arra kértük őket, hogy humanitárius segélyként biztosítsanak élelmet és tisztálkodási szereket. Ez a segítség várhatóan rövidesen megérkezik – mondta Siniša Trajković, a Vöröskereszt szabadkai városi szervezetének titkára.

9275_3.jpg


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop