Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Folytatódnak a beruházások a Sportcsarnokban

2015.07.06.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke, Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja valamint Tóth Róbert, a Stadion KKV igazgatója ma megtekintették a Sportcsarnokot, ahol javában folynak a munkálatok a tetőzet beszegésén, a parketta felújításán és székek felszerelése a nagyterem lelátóin, illetve a Sportcsarnokhoz tartozó motel felújításán.

9269_1.jpg

A Sportcsarnok tetőszerkezete már több éve beázik, az esővíz pedig lefolyta a falakon a parkettára, emiatt tavaly megkezdték a betontetőzet bádoglemezekkel történő beszegését. Erre a célra tavaly és az idén összesen 5 millió dinárt irányoztak elő. A nagyterem parkettájának a felújítása (csiszolás, a vonalak felfestése, impregnálás, háromrétegű lakkozás) 800.000 dinárba került, a motel felújítására (festés, mázolás, bútorcsere, tévékészülékek, reluxa beszerelése) 400.000 dinárt költöttek, míg a nagyterem lelátójának alsó részén 220 széket szereltek be 200.000 dinár értékben.

Maglai Jenő polgármester elégedetten nyugtázta, hogy folytatódnak a beruházások a Sportcsarnokban. Újságírók előtt elmondta továbbá, hogy a Stadion KKV jelentős eszközöket fordít a sportlétesítmény felújítására, hogy az elkövetkező időszakban minél jobb feltételeket teremtsenek a versenyek lebonyolítására.  

- Gratulálok a Stadion KKV dolgozóinak, hiszen a munkálatok zömét egyedül végezték el, valamennyi pénzt kaptak a városi költségvetésből, de az eszközök nagy részét saját forrásból biztosították. Szép példa ez arra, hogy egy közvállalat nem arra vár, hogy kizárólag a költségvetésből vagy valamilyen központi forrásból kapjon pénzt, hanem igyekszik saját forrásból, saját munkaerejével javítani létesítményeinek az állagát. Ez a vállalat ily módon igyekszik a lehető legjobb feltételeket megteremteni a számos hazai és nemzetközi verseny lebonyolításához – emelte ki a többi között Maglai Jenő.

9269_2.jpg

Vjekoslav Ostrogonac elmondta, hogy a Sportcsarnok mind több európai és világverseny helyszíne lesz, ami nagyon fontos városunk számára.

- A Sportcsarnokban a birkózó Európa-bajnokság mellett 24 ország részvételével tartják meg az Arany Kesztyű viadalt, és itt játssza európai kupamérkőzéseit a Spartacus női röplabda és a Spartacus Vojput férfi kézilabda csapatai.  Örülök, hogy megkezdődött a Sportcsarnokban az öltőzők felújítása is, ami előfeltétele volt egyes európai szintű versenyek megrendezésének - hangsúlyozta Vjekoslav Ostrogonac.

Tóth Róbert igazgató elmondta, hogy idén befejezik a tető beszegését, 2016-ban pedig meg kell oldani a reflektorok kérdését is, ami jelenleg nagy gondot okoz a Sportcsarnokban.

9269_3.jpg

- Az ablakok egy része is kétségbeejtő állapotban van. A nagyteremben a parketta megújult, jól néz ki, jövőre pedig a kisteremben, a röplabda-pályán is fel kell újítanunk a parkettát. A motel is színvonalasabb szolgáltatásokra képes, amivel bizonyos jövedelmet is megvalósíthatunk. Az árak nem lesznek magasak, hogy minél több sportoló vehesse igénybe. Azt szeretnénk, ha olyan környezetet sikerülne kialakítanunk, amelyben a sportolók kis helyen megkaphatnak mindent, amire szükségük van – mondta Tóth Róbert.

Elmondta, hogy a Sportcsarnok és a motel felújítása mellett renoválják a sportolók étkeztetésére szolgáló éttermet. A szabadkai kézilabdázók SEHA-ligás részvétele miatt fel kell újítani az öltözőket, a Stadion KKV dolgozóinak pedig augusztusvégére be kellene fejezniük a székek beszerelését is.

9269_4.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop