Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megemlékezés a harcosok napjáról

2015.07.04.

Július 4-e, a harcosok napja alkalmából megkoszorúzták a fasizmus áldozatainak emlékművét. A kegyelet virágait Szabadka Város nevében Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke, a szerb Kormány és az észak-bácskai Adminisztratív Körzet nevében Dragi Vučković körzetvezető helyezte el.

9266_1.jpg

Koszorúzott még a Szabadkai Kommunisták, a Tito Központ és az Orosz Párt küldöttsége is. A megemlékezést a Harcos Szövetség szabadkai városi bizottsága szervezte.

A harcosok napja alkalmából Bajmok központjában két emléktáblát lepleztek le a bajmoki születésű néphősök, Đuro Dulić és Božidar Jovanović altábornagyok tiszteletére. Az esemény szervezője a bajmoki Kommunista Párt volt, az ünnepségen pedig jelen volt Josip Joška Broz, Josip Broz Tito unokája is.

A harcosok napja a JSZSZK-ban állami ünnep volt. 1956. április 26-án kiáltották ki állami ünnepé, majd a JSZSZK széthullását követően megszűnt állami ünnepnek lenni.  Szerbiában 2001-ben törölték az állami ünnepek sorából. Azóta nem hivatalosan a Harcos Szövetség szervezésében ünnepelik meg.  

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop