Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megnyílt az Ametek cég gyára

2015.07.02.

A Belgrádi út 117-es szám alatt ma megnyílt az amerikai Ametek cég kismotorokat gyártó új üzeme. A gyárat hivatalosan Eric Chaussin, az Ametek Cégcsoport európai főigazgatója és Maglai Jenő, Szabadka polgármestere nyitotta meg. Az új gyárban jelenleg 27-en dolgoznak, a tervek szerint 2015 végére számuk eléri a százötvenet.

9262_1.jpg

Az Ametek új üzemegységében kis háztartási gépekhez gyártanak motorokat – mondta a sajtó képviselőinek Eric Chaussin, hozzátéve, hogy a tervek szerint évente mintegy másfél millió, az európai és a délkelet-ázsiai piacokra szánt kismotort gyártanak majd.

Szavai szerint ha ez a befektetés bizonyítja gazdasági indokoltságát és eleget tesz az elvárásoknak, az Ametek úgy tervezi, hogy a fejlesztés második ütemében, néhány éven belül a kisbajmoki Ipari Övezetben új gyárat épít, amely 700 dolgozót foglalkoztatna.

Maglai Jenő polgármester kiemelte, hogy az Ametek január végén ismertette terveit az önkormányzattal arról, hogy Szabadkán fektetne be. A polgármester reményei szerint az akkor bemutatott elképzelések meg is valósulnak az idén illetve az elkövetkező két évben, miáltal ez lesz a városban az utóbbi évtized egyik legjelentősebb beruházása.   

- Amikor arról beszéltem, hogy Szabadkán az elkövetkező egy-másfél évben 2.000 új munkahely nyílik, akkor szem előtt tartottam többek között az Ametek terveit is.  Örülök annak, hogy komoly előrehaladás történt, s hogy egy ilyen jelentős cég felismerte a városunkba történő befektetés jelentőségét, amivel bizonyosan hozzájárul maj közösségünk erősödéséhez és egész Szabadka gazdasági felemelkedéséhez – hangsúlyozta Maglai Jenő.  

Az Ametek 2012 óta van jelen Szabadkán, mivel az amerikai cég tulajdonában levő német Dunkenmotoren vállalat az elsők között létesített üzemet a kisbajmoki Ipari Övezetben, amelyben külföldi piacokra szánt mikromotorokat gyártanak. Az Ametek Cégcsoport éves forgalma eléri a 4 milliárd dollárt és világszerte mintegy 40.000 embert foglalkoztat.

9262_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop