Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Az Én Szerbiám karaván városunkba érkezett

2015.06.26.

A Szerbiai Turisztikai Szervezet (SZTSZ) népszerűsítő kampánya, amelyet az idei nyáron szerveznek a hazai vendégeknek a szerbiai idegenforgalmi kínálat megismertetése érdekében az Én Szerbiám elnevezéssel, pénteken, június 26-án Szabadkára érkezett. A karaván standjait a város központjában 12 és 20 óra között állították fel a Városháza és a Kék szökőkút közötti sétányon.

9253_1.jpg

Az Én Szerbiám karaván Belgrádból indult és június 12-e ás július 11-e között 10 szerbiai városba látogat el. Ezek Újvidék, Niš, Kragujevac, Szabadka, Kraljevo, Čačak, Užice, Leskovac és Novi Pazar.

A városközpontban a felsorolt városok mellett bemutatkozott a Szerb Turisztikai Szövetség valamint a Szerbia a Fiatalokért Egyesület. A kampány célja a magán-, a köz- és a civil szféra valamint a szakmai szervezetek összefogása a szerbiai idegenforgalmi kínálat népszerűsítése érdekében a küszöbönálló nyári idényben.

Maglai Jenő, Szabadka Város polgármestere kívánt minden vendégnek kellemes itt-tartózkodást, kiemelve, hogy a várost mind több turista keresi fel, s hogy éves szinten 10 százalékkal nőtt az éjszakázások száma.

- Talán egyike vagyunk azon kevés önkormányzatnak, amely ilyen jó eredményekkel büszkélkedhet az utóbbi néhány évben.   A hazai turisták számát illetően stagnálunk, de a turizmus fejlesztésével kapcsolatos szándékaink – elsősorban Palicsot illetően – igen komolyak és jó, egyedülálló potenciállal rendelkezünk. A hazai turisták számának a növekedése bizonyára hozzájárulna nem csak Szabadka, hanem az egész térség gazdasági helyzetének a javulásához – mondta Maglai Jenő.  

Győri Lukrécia, a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Távközlési Minisztérium államtitkára arra szólította fel a polgárokat, hogy használják ki a szerbiai nyaralásra jóváhagyott szállásköltség-támogatást, ami 5.000 dinárt tesz ki. A szerbiai vendéglátók június végéig jelentkezhetnek, hogy részt vesznek ebben az akcióban, illetve az Én Szerbiám elnevezésű kampányban, míg a polgároknak augusztus 1-ig osztják ki az értékpapírokat.

- Ezeket a polgárok augusztus 1-je és november 20-a között használhatják ki, az egyetlen feltétel, hogy az adott vendéglátóipari létesítményben legalább 5 éjszakát kell eltölteniük. Az államtitkár hangsúlyozta: ezt a kedvezményt csak a szállásköltségekre fordíthatják, az ellátás költségeire nem.

9253_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop