Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Palicson megnyílt a 170. idegenforgalmi idény

2015.06.27.

Szombaton, 2015. június 27-én a palicsi Vigadóban az idegenforgalom fejlesztésében való részvételért odaítélt elismerések átadásával megnyílt a 170. idegenforgalmi idény. Az eseményen jelen volt Miroslav Vasin, a tartományi Kormány alelnöke és Maglai Jenő, Szabadka polgármestere is. Az idei idegenforgalmi idény az évforduló jegyében, számos művelődési, szórakoztató, zenei, oktatási és sportrendezvény kíséretében zajlik majd július és augusztus folyamán.

9252_1.jpg

A palicsi idegenforgalmi idényt Maglai Jenő polgármester nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy a tó vize sokkal jobb állapotban van, elsősorban a szennyvíztisztító működésének köszönhetően. Bejelentette, hogy rövidesen bemutatják Palics idegenforgalmának fejlesztési tervét, amelyet az előzőnél jobbnak tart.

- Nemrégiben szándéknyilatkozatot írtunk alá, amely lehetővé teszi, hogy a Német Fejlesztési Banknál mintegy 700 millió dinár térítésmentes keretre pályázhassunk a tó ökológiai státusának a javítása érdekében. Rövidesen bemutatjuk a palicsi főtervet, amely kedvező kilátásokkal kecsegtet, s amelytől arra lehet számítani, hogy a befektetők radarjának középpontjába állítja a spa és egészségügyi szállodák építési lehetőségeit. Remélem, hogy élni tudunk ezekkel a lehetőségekkel – mondta Maglai Jenő.

Miroslav Vasin, a tartományi Kormány alelnöke kiemelte, hogy Palics az új idegenforgalmi idényt a turizmusban elnyerhető legrangosabb elismerések egyikének a birtokában kezdheti meg. A Turisztikai Újságírók és Írók Nemzetközi Szövetsége az Arany Alma-díjat ugyanis Palicsnak és Moszkvának ítélte oda. Hozzátette, hogy a tartományi Kormány minden évben jelentős eszközöket fektet a palicsi közműhálózatba, Palics pedig jelentős részt vállal a vajdasági látogatottság növekedésében (21 százalékkal) illetve a tavalyi turisztikai forgalomban (29 százalékkal).

- Meggyőződésem, hogy szép jövő vár Palicsra, s ugyancsak meggyőződésem, hogy Palics továbbra is mérhetetlen mértékben járul hozzá a vajdasági idegenforgalom idei eredményeihez. Ezeket az eredményeket Palics döntő mértékben befolyásolja – mondta Miroslav Vasin.

Az ünnepségen átadták a turizmus fejlesztéséért odaítélt elismeréseket, amelyeket idén a Palicsi Állatkert, a Tonković Borászat és a Summer3p Fesztivál érdemelt ki.

- Úgy tervezzük, hogy az idei nyár a hagyományos rendezvények (Summer3p, az Európai Filmek Fesztiválja, a Szent István-napi ünnepség és a Szüreti Napok) mellett eseményekben gazdag lesz, s hogy a látogatók száma is jóval meghaladja majd a korábbi évekét. A férfi strandon működik a termálvizes medence és a homokos strand is jobban néz ki, mint tavaly – emelte ki Sanja Prijić, a Palics Park Közvállalat képviselője.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop