Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megalakult a Gazdasági Társaságok és Vállalkozók Egyesülete

2015.06.26.

Ma Szabadkán a Szabadegyetemen először tartottak vitafórumot, amellyel megkezdte tevékenységét a Szabadkai Gazdasági Társaságok és Vállalkozók Egyesülete (SZGTVE).  A vitafórumot az egyesület szervezte a Szerbiai Munkáltatók Uniójának és a helyi önkormányzatnak a támogatásával, azzal a céllal, hogy minél több munkáltató vegyen rajta részt, ismertessék a gondjaikat, s hogy párbeszéd útján kíséreljenek megoldást találni areális és stabil gazdálkodási feltételek megteremtésére.

 9251_1.jpg

Az egyesület koordinátora, Aleksandra Dobrin elmondta. hogy a vitafórum célja: az egyesület által összehívni a gazdasági társaságok képviselőit és a vállalkozókat, hogy összefogva, együttesen lépjenek fel a  hatékonyabb megoldáskeresés érdekében.

- A munkáltatók számára is világossá kell tenni, hogy ha összefogva emelik fel hangjukat, akkor az erőteljesebben, messzebbre fog elhallatszani, de csak akkor, ha ők maguk is áttekintik, elemzik a helyzetet, bizonyos döntéseket, javaslatokat, ajánlásokat fogalmaznak meg – mondta Aleksandra Dobrin.

A Szerbiai Munkáltatók Uniójának igazgatója, prof. dr. Slavenko Grgurević elmondta, hogy az Uniónak 3.000 tagja van, 74 nagyvállalat, 122 egyesület, s hogy a fennállás 20 éve alatt változatlan maradt a cél: összekötni az üzletembereket.

- A legfontosabb összekapcsolni a kis- és a nagyvállalkozókat, az üzletembereket, akik a fejlett világban évtizedek óta a gazdaság legrugalmasabb és leghatékonyabb részét alkotják, s hogy a legtöbbet segíthetik a helyi fejlődést. Hallatni kell a hangjukat azoknak, akik a pénzt csinálják, akik velünk dolgoznak, ezek pedig a szakszervezetek, a dolgozók és az önkormányzatok. A cél kialakítani a szociális-gazdasági párbeszédet, s közös erőfeszítésekkel helyi szinten kialakítani a kedvező légkört – mondta Grgurević.

Nebojša Daraboš, a Városi Tanács gazdaságért felelős tagja elmondta, hogy az önkormányzat támogatja az egyesület elképzeléseit, s hogy a vitafórumot jelentős előrelépésnek tartja az üzletemberek helyi szintű összefogásának az erősítésében.

- Az önkormányzatokról szóló törvénnyel összhangban a helyi önkormányzatnak az a kötelessége és szerepe, hogy javítsa a városban a gazdasági környezetet. Ahhoz, hogy megtudjuk, mire van szükségük, meg kell találnunk velük a megfelelő kommunikációs csatornákat. A vállalkozók helyi szintű összefogásának minden formáját támogatja és hasznosnak tartja az önkormányzat - mondta Nebojša Daraboš.

Dragi Vučković, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet vezetője  elmondta, hogy támogatja az egyesület kezdeményezéseit, hiszen azok a kezdetek óta a rendszer intézményeivel való együttműködésre épülnek, s összhangban vannak a szerb Kormány törekvéseivel, amelyek a magán- és a közszféra közötti partnerséget kívánják erősíteni.   

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop