Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A köz- és magánszféra partnersége a közműfejlesztési nagyberuházások finanszírozásában

2015.06.23.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere munkatársaival, továbbá a Matijević Húsárugyár és a bajmoki helyi közösség képviselőivel bejárta a bajmoki Rade Končar mezei út felújított szakaszát, amelyet a Matijević Húsárugyár tulajdonában levő bajmoki Ravnica Rt. Mezőgazdasági Termelő Vállalat és Szabadka Város között létrejött adományozási szerződés alapján újítottak fel.

9242_1.jpg

A Rade Končar utca rendezési munkálatai 3.250 métert öleltek fel, három méteres szélességben a szükséges kitérőkkel együtt. Szabadka Város az állami földek bérbeadásából származó eszközökből áfával együtt összesen 16.128.410 dinárt biztosított a Rade Končarról elnevezett mezei út 875 méteres szakaszának a rendezésére, míg a Ravnica Rt. a Rade Končar utca rendezési munkálatainak a társfinanszírozására 2.375 méteres szakaszon áfával együtt 59.354.145 dinárt fordított.

Maglai Jenő polgármester elégedettségének adott hangot. amiért Szabadka Város és a Matijević Húsárugyár közösen valósították meg ezt az értékes közművesítési beruházást, majd hozzátette, hogy ez az első eset, amikor az önkormányzat egy jelentős projektet valamely magánvállalattal együttműködve valósít meg.

- Egy teljesen új út készült el. Könnyebb lesz eljutni a Matijević vállalat üzemeihez. ezáltal jobbak lesznek a munkafeltételek, ugyanakkor pedig a Rade Končar utca bajmoki szakaszán – amelyet ugyancsak felújítottak – egészen mások lesznek a közlekedési feltételek. Szeretném, ha a jövőben több ilyen példa lenne, hogy Szabadka Város megtalálja a magánvállalatokkal a közös érdeket a közműhálózat fejlesztésében és más közösségi projektek megvalósításában, hogy együttesen, társítva fektessünk pénzt azoknak a projekteknek a megvalósításába, amelyek egyaránt szolgálják a város és a magánvállalatok érdekeit – emelte ki Maglai Jenő.

9242_2.jpg

Petar Matijević, a Matijević Húsárugyár tulajdonosa úgy vélte, hogy a társadalmi közösség és egy magánvállalat partnersége nagy gazdasági, de politikai előrelépést is jelent, mivel nálunk az ilyen partnerség még mindig tabunak számít, s hogy mindenki – ahogyan fogalmazott – azonnal valamilyen mutyira gyanakszik.

- Noha Szerbia-szerte több mint 30 cégünk működik, eddig még soha sem valósítottunk meg egyetlenegy közös beruházást sem valamely helyi önkormányzattal. A vállalat és Szabadka Város közös beruházása a köz- és a magánszféra eredményes együttműködését példázza az infrastrukturális nagyberuházások finanszírozásában, amely példaként és iránymutatóként szolgálhat más önkormányzatok számára is – hangsúlyozta Petar Matijević.

A kivitelező a szabadkai Vojput cég volt, amellyel Szabadka Város a közbeszerzési eljárást követően külön közbeszerzési szerződést írt alá a területén található mezei utak rendezési munkálatairól.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop