Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 31. ülését

2015.06.19.

A Városháza Dísztermében megtartották a Városi Képviselő-testület 31. ülését, amelyen megvitatták mind a 30 napirendi pontot. Többek között Rendeletet hoztak Szabadka Város 2014. évi egységesített zárszámadásáról, rendeletet fogadtak el a részletes szabályozási terv meghozataláról a az elhagyott állatok (kutyák és macskák) elhelyezésére szolgáló menhely építéséhez a 11.5-ös blokkban Szabadkán a Gányó sortól (IX. új utcától) északnyugatra és ugyancsak rendelettel módosították a Szabadka Város Közigazgatási Hivataláról szóló rendeletet.

A tanácsnokok elfogadták a polgári jogvédő 2014. évre szóló beszámolóját, majd határozatot hoztak a Palicsi Állatkert megbízott igazgatójának, illetve a Szabadka Város Szociális Központja igazgatójának a kinevezéséről. Emellett több határozatot hoztak néhány művelődési intézmény igazgató illetve felügyelő bizottsága elnökeinek és tagjainak a felmentéséről és kinevezéséről.

9232_1.jpg

Szabadka Város 2014. évi költségvetéséről szóló rendeletet 2013 decemberében fogadták el, az elmúlt év folyamán pedig két alkalommal módosították. A 2014. év január-decemberi időszakában a város költségvetése 4.382.530.000 dinárral rendelkezett, ami a 2014. évre tervezett keret 83,08 százaléka.

zabadka Város költségvetésére tavaly törvényi változások is kihatottak: A tervezésről és építésről szóló törvény értelmében az építési telkek használata után fizetett térítmény 2014. január 1-je után már nem képezte a helyi önkormányzatok költségvetésének a forrásbevételét, így a törvény hatályba lépésével a város költségvetése eleve mintegy 200 millió dináros bevételkieséssel számolhatott, az ingatlanforgalmi adóról szóló törvény módosítását követően ez az adónem is a helyi önkormányzatok forrásbevétele helyett a köztársasági költségvetésbe ment át, ami Szabadka Város esetében további 60 millió dináros bevételkiesést jelentett.

Szabadka Város költségvetése további 140 millió dinártól esett el a nem külön rendeltetésre szolgáló eszközök megvonását követően, amelyet a Szerb Köztársaság folyó évi költségvetési törvénye szabályoz. A törvénymódosítások okozta bevételkiesést a kivetett vagyonadó eredményesebb megfizettetésével ellensúlyozták. Tavaly a költségvetésből a legtöbb pénzt, 800-800 millió dinárt az oktatásra, a művelődésre, a sportra és a kommunális tevékenységekre fordították.

A mai ülésen Szabadka Város Szociális Munkaközpontjának igazgatójává Miroslava Bagavacot nevezték ki, aki előtte a csókai Szociális Munkaközpontban dolgozott. A Palicsi Állatkert megbízott igazgatójává Petar Savićot nevezték ki.

A Városi Képviselő-testület rendeletet hozott a Dr. Bodrogvári Ferenc-díj odaítéléséről. Ezt az elismerést azok a 40 évesnél fiatalabb kiemelkedő irodalmi, képzőművészeti, zenei, színház- és filmművészeti alkotók kaphatják, akik műveikkel és tetteikkel hozzájárultak Szabadka művelődési életének fejlődéséhez illetve itthon és külföldön kiemelkedő kulturális tevékenységet fejtettek ki területén az előző naptári évben. Idén ezt az elismerést Andrej Boka filmrendező, Dušan Svilar, a belgrádi Zeneművészeti Kar hallgatója és Kanyó Ervin grafikus-művész kapja.

A Subotica-trans KV és a Köztisztasági és Parkosítási KKV tevékenységi tervének a módosításával, amelyet a Városi Képviselő-testület hagyott jóvá, ezen vállalatok további járműveket illetve felszerelést vásárolhatnak. A Subotica-trans négy használt autóbusz beszerzését tervezi, a köztisztasági vállalat pedig két használt kukásautót vásárolna.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop