Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bijelo Polje küldöttsége Szabadkán

2015.06.17.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere ma hivatalában megbeszélést folytatott Bijelo Polje küldöttségével, amelyet Aleksandar Žurić, a község elnöke vezetett. A találkozón jelen volt a szabadkai polgármester kisiparért illetve a nemzetközi együttműködésért és regionális fejlődésért felelős tanácsosa, Ljuben Hristov és Siniša Babičković, valamint Nebojša Daraboš, a Városi Tanács gazdaságért felelős tagja.

9229_1.jpg

Bijelo Polje soknemzetiségű közösség, amely sok mindenben hasonlít Szabadkára – mondta újságírók előtt Maglai Jenő polgármester a Városháza Zöld termében megtartott megbeszélést követően. Ez további ösztönzést jelent arra, hogy intenzívebbé tegyük a 2012. június 6-án felvett kapcsolatokat, amikor is a Városházán megállapodást írtunk alá Szerbia és Montenegró két legészakibb városának különleges kapcsolatairól.

- Bijelo Polje küldöttségének a látogatása egy újabb lépés a kedvező tapasztalatok átvétele felé, hogy azokat átültessük a mindennapi gyakorlatba s hogy összekapcsoljuk a két önkormányzatot gazdasági és kulturális téren, de számos más területen is. Ez megerősít, megnemesít bennünket s remélem, hogy együttműködésünk tényleg sikeres lesz – emelte ki Maglai Jenő.

Aleksandar Žurić emlékeztetett rá, hogy Szabadka és Bijelo Polje országaik kapuját is jelentik, s hogy mindkét közösséget a nemzetiségek összhangja jellemzi.

- Úgy ítéltük meg, hogy jó partnerre találtunk, s hogy az oktatási, művelődési és gazdasági együttműködés révén könnyebben valósíthatjuk meg bizonyos céljainkat, amelyek közösek az európai integráció felé vezető úton. Értékesek számunkra a szabadkaiaknak a gazdasági akadályok leküzdése, a vállalkozók támogatása és a Szabad övezet működése terén szerzett tapasztalatai. Ezen tapasztalatokból kiindulva hat hónappal ezelőtt négy üzleti övezetet jelöltünk ki Bijelo Poljeban és most készülünk az első Szabad övezet megnyitására is - hangsúlyozta Aleksandar Žurić.

Mint mondta, a Maglai Jenő polgármesterrel és munkatársaival folytatott megbeszélésen szó volt Bijelo Polje eurointegrációs tapasztalatairól, amelyek terén Montenegró egy lépéssel Szerbia előtt jár.

A kétnapos látogatás során Bijelo Polje küldöttsége ellátogatott a Körzeti Gazdasági Kamarába, az Ipari-technológiai Parkok Közválalatba, a Gerontológiai Központba és Palicsra is, emellett pedig külön megbeszélést folytattak a szabadkai és a Bijelo Polje-i rendőr-igazgatóságok képviselői is.  


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop