Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Városi Stadionban átadták rendeltetésének a műfüves pályát

2015.06.17.

Vanja Udovičić köztársasági ifjúsági és sportminiszter, Tomislav Karadžić, a Szerb Labdarúgó Szövetség elnöke és Maglai Jenő, Szabadka polgármestere ma a szabadkai Városi Stadionban átadták rendeltetésének az új műfüves pályát, amely az első abból a 30 pályából, amelyeket az idén építenek meg Szerbiában. A Városi Stadionban az új műfüves pálya az UEFA, a Szerb Labdarúgó Szövetség és z Ifjúsági és Sportminisztérium által támogatott program keretében épült ki.

9227_1.jpg

A műfüves pályák létesítésének fő célja a sport infrastrukturális fejlesztése – emelte ki Vanja Udovičić miniszter, majd hozzátette, hogy rendezettek legyenek azok a pályák, amelyeken a gyermekek edzenek.

- Szeretnénk a gyermekek számára a sporttal való foglalkozáshoz megteremteni a legjobb feltételeket, s tovább munkálkodunk ezen.  Hiszem hogy a sport infrastrukturális fejlesztésével arra ösztönözzük a fiatalokat, hogy sportoljanak, foglalkozzanak testmozgással, ezért azon leszünk, hogy még több, a szabadkaihoz hasonló pályát alakítsunk ki – mondta a miniszter.

Tomislav Karadžić elmondta, hogy a szerb labdarúgás legnagyobb problémája az infrastruktúra és a pályák hiánya, ezért jelenleg Szerbiában a műfüves pályák kérdését igyekszünk megoldani.

- A szabadkai Városi Stadionban kialakított műfüves pálya az első, amelyet Szerbiában megépítettünk. A programban további 12 műfüves pálya szerepel. Az Ifjúsági és Sportminisztérium pedig további tucatnyi pályát kíván rendezni, a SZLSZ pedig az UEFA által biztosított pénzből még nyolc ilyen pályát építhetünk ki. Ez azt jelenti, hogy az országban  az idén mintegy 30 műfüves pályát adhatunk át rendeltetésüknek – hangsúlyozta Tomislav Karadžić.

Maglai Jenő polgármester elmondta, hogy az önkormányzat idén 25 millió dinárt fordít a Városi Stadion reflektor-világítására, további öt milliót pedig az épületegyütteshez tartozó objektumok szanálására.

- A reflektor-világítás tervei készek, megkaptuk az építési engedélyt is, reményeim szerint sikerül a tartománytól is bizonyos eszközöket biztosítani, hogy a társított eszközökből kiírhassuk a közbeszerzési eljárást. Emellett új székeket kívánunk felszerelni és bizonyos javításokat is elvégezni a létesítményen - mondta Maglai Jenő.

A beruházás értéke 250.000 euró. Az SMB gradnja vállalat adományként végezte el az előkészítő és földmunkálatokat, illetve a víznyelő rendszer kiépítését, összesen több mint 6 millió dinár értékben.

A műfüves pálya átadásánál jelen volt Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke, Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja, Tóth Róbert, a Stadion KKV igazgatója és Željko Knežević, a Spartacus LK alelnöke is.

9227_2.jpg

A műfüves pálya megnyitását követően a Spartacus és Topolya ifjúsági csapatai barátságos mérkőzést játszottak.
 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop