Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Együttesen segíteni a széttelepítetteken

2015.06.12.

Maglai Jenő polgármester és Vladislav Ivičiak az Ökumenikus Emberbaráti Szervezet (EHO) igazgatója a Városháza Zöld termében együttműködési megállapodást írtak alá a Szerbián belül széttelepített személyek megsegítéséről. A projektum alapját az ENSZ Menekültügyi Hivatala (UNHCR) és a dán finanszírozású Danish Refugee Council Serbia közötti pénzelési szerződés képezi.

9209_1.jpg

Az eseményen jelen volt Fehérvári Magda, a társadalmi tevékenységek titkárságának titkárhelyettese és Stevan Nikolić, a Roma Edukációs Központ Igazgató Bizottságának elnöke.

Az együttműködési megállapodás célja a szociális inklúzió folyamatának támogatása és azoknak a romáknak a lakáskörülményei javítása, akik Szabadka város területén a roma településeken súlyos körülmények között élnek.

A projektum megvalósítása a társadalmi partnerség elve kifejezésének tekinthető, és operatív eszközét képezi a participative munkamódszer realizálásának a roma nemzeti közösség tagjaival kapcsolatos tevékenységnek az adminisztratív rugalmasság, a pénzügyi, gazdasági és műszaki jelentőségű beruházások révén, továbbá a szakmai szolgáltatások és emberi erőforrások biztosításával.

A helyi önkormányzat készen áll és nyitott az együttműködésre a komoly humanitárius szervezetekkel, mivel a város egyedül nem képes megoldani minden problémát. Úgy vélem, hogy fontos és jelentős az ilyen szervezetekkel való együttműködés, mert csupán így tudunk megvalósítani komoly és minőségi projektumokat – nyilatkozta Maglai Jenő.

A város bizonyította készségét és komoly hozzáállását a segítségnyújtás terén és az Ökumenikus Segélyszervezet szabadkai irodájának megnyitási lehetősége kapcsán is. Vladislav Ivičiak köszönetet mondott a polgármesternek a projektummal kapcsolatos bizalomért és támogatásért, mert a helyi önkormányzat segítsége elengedhetetlen ennek a programnak a megvalósításában.

9209_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop