Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Telenor hisz Szabadkának

2015.06.12.

Maglai Jenő szabadkai polgármester részt vett azon az ünnepi eseményen, amelyet a Telenor szabadkai kontakt központja felújított és kibővített helyiségeinek megnyitása alkalmából szerveztek a Galerija Szálló üzletközpontjában. A Telenor Szerbia a Telenor Csoport része, amelynek 13 országban több mint 190 millió felhasználója van, 84 városban 119 üzlete, és mintegy 1000 alkalmazottja. A szabadkai felhasználói központ két évvel ezelőtt létesült és alkalmat nyújt a regionális fejlődésre.

9208_1.jpg

A Szabadkai Kontakt Központ, amely a szerbiai és magyarországi felhasználóknak nyújt információkat, a foglalkoztatottak további tevékenységével is bővült, javítva ezzal a szolgáltatások minőségét. A bővítéssel lehetővé vált a regionális csapatok képviselőinek csoportosítása is, ami hozzájárul a gazdálkodás hatékonyságának növeléséhez. Eddig 70 munkaállomást hoztak létre a térségben, üléstermeket, a képzést segítő helyiségeket, új szervízblokkot létesítettek, de kialakítottak egy szobát az alkalmazottak pihenésére és felfrissülésére is.

Michel Noesgaard, a Telenor Marketing végrehajtó igazgatója a megnyitón kijelentette: a szabadkai központ az elmúlt két évben rendkívül jó eredményeket ért el, és ez indokolja, hogy itt továbbá befektetéseket eszközöljön a cég. A bővített kapacitások a legmagasabb igényeknek és mércéknek is megfelelnek, kellemes munkakörnyezetet biztosítva az alkalmazottaknak. Szabadka városa és a Telenor hosszú évek óta eredményesen együttműködnek és a Telenornak ez a befektetése is a bizonyítja elhatározását, hogy hozzájáruljon a helyi infrastruktúra fejlesztéséhez az új munkahelyek megnyitásával és a fejlesztésekkel. 

9208_2.jpg 

- A mai megnyitó és a Kontakt Központ munkát segítő felületeinek bővítése fontos jelzés és üzenet városunknak egy világcég részéről, amely távlatokat lát Szabadkai jelenlétében és bővíti itteni kapacitásait. Az emberek minősége, a munkakultúra, a a szakképzettség és a földrajzi helyzet is hozzájárul ahhoz, hogy a cég olyan helyszínnek értékelje Szabadkát, ahol érdemes befektetni és ahol biztosítani tudják a munka elvárt színvonalát, illetve minőségét. Örülök annak, hogy a munkafeltételek rendkívül magas szinten biztosítottak, és hogy a Kontakt Központban fiatalok dolgoznak, akik a munkában önmagukat is meg tudják valósítani, látják itteni távlataikat és így maradnak a városban. Bízom abban, hogy a Telenor világcégként a jövőben is invesztál majd városunkbanés ezzel a beruházással több tíz új munkahely megnyitása is lehetővé válik – nyilatkozta Maglai Jenő.  

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop