Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Együtt a nagyobb biztonságért

2015.06.12.

A Szabadkai Városháza sajtóközpontjában tartott mai sajtótájékoztatón Juhász Bálint tartományi gazdasági, foglalkoztatási és a nemek egyenjogúságával foglalkozó tirkárhelyettese és Magla Jenő polgármester bemutatta azokat a megkezdett és megvalósított szabadkai projektumokat,  amelyeket a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és a Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Titkárságával együtt pénzeltek.

9207_1.jpg

-Mai látogatásunk célja mindenekelőtt azoknak a megvalósult szabadkai telekommunikációs projektumoknak a megtekintése, amelyeket a város a tartományi titkárság társfinanszírozásával realizált. Tavaly 30 millió dinárt választottunk ki a helyi önkormányzatok számára a telekommunikáció fejlesztésére, pontosabban az ingyenes internet pontok létesítésére a helyi önkormányzatok területén, és az útkereszteződések egy része video-felügyelettel való ellátására a polgárok és a közlekedés biztonságának javítása érdekében. Ez utóbbi a Biztonságos város elnevezést kapta, a harmadik rendeltetés pedig a Biztonságos iskola elnevezést kapta, itt biztonsági kamerák felállításáról van szó az oktatási intézményekben – nyilatkozta Juhász Bálint.

Maglai polgármester hangsúlyozta, hogy Szabadka városa és a tartományi titkárság közös projektumai jelentősek városunk számára, és köszönetet mondott Juhász Bálintnak a látogatásért, illetve a projektumok megvalósításához nyújtott segítségért.
- A város az elmúlt években sikerrel pályázott a közlekedésbiztonság javítása érdekében felállítandó videokamerák beszerzéséhez és a Hotspot rendszer kialakításához szükséges pénzeszközökre.  A 2014-ben kiírt pályázatok, amelyek még a megvalósítás szakaszában vannak, a város területén működő hat általános iskola video-felügyeletének kialakítására vonatkoznak – mondta Maglai Jenő.

A hotspot helyszínek egyébként a bajmoki Vuk Karadžić Általános Iskola, a palicsi termálvizes medence és a férfi fürdő, a Prozivka lakótelepen levő úszómedence, a sétaerdei sportcsarnok és a Reichl Ferenc Park.
A beruházás összértéke 652.000,00 dinár, ebből a a tartományi titkárság 474.615,20, a város pedig 177.584,80 dinárt biztosított.

Video-felügyeletet alakítottak ki hat útkereszteződésben: a Frano Supilo utca sarkán a Zombori úton, a Belgrádi út és az Aksentije Marodić utca kereszteződésében, a Đuro Đaković, a Makszim Gorkij és a Zentai út kereszteződésében, a Horgosi és a Kanizsai út kereszteződésénél, a Karađorđe úton, a dzsáminál, a Zentai út és a Bajnát utca kereszteződésében, A Zsinagóga téren, a Korzón, a Vasa Stajić utcában a Galéria Szállónál.
A kialakított video-felügyelet összértéke 7.381.647,60 dinár, amiből a titkárság 1.700.000,00, a város pedig 5.681.647,60 dinárt biztosított.  

A tartományi titkárság 700.000,00 dinárt biztosított továbbá a folyamatban lévő projektumokra, illetve a video-felügyelet kiépítésére a következő általános iskolákban: Széchenyi István, Szabadka, Hunyadi János, Csantavér, Majsai út, Szabadka, Miroslav Antić, Palics, Ivan Milutinović, Szabadka és Széchenyi István, Kelebia.  

A sajtótájékoztató végén Juhász Bálint hangsúlyozta, hogy Szabadka városa és a szabadkai vállalkozók sikerrel pályáznak projektumaikkal a tartományi titkárságnál, és így például tavaly több mint 30 millió dinárt nyertek a foglalkoztatás növelésére Szabadka területén.
A polgármester és a tartományi titkárhelyettes a jövőbeli tervekről és projektumokról is tárgyalt, amelyek a közlekedés fejlesztését, a közlekedésbiztonság növelését és új szabadkai útkereszteződések kiépítését szolgálnák.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop