Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megállapodás aláírása az organikus mezőgazdaság területén való együttműködésről

2015.06.08.

A Német Műszaki Együttműködési Szervezet (GIZ), Szabadka város és a  Terra’s Egyesület képviselői a Szabadkai Szabadegyetem 213-as termében együttműködési megállapodást, illetve memorandumot írtak alá az organikus mezőgazdaság területén, amivel hivatalosan is megkezdődött a képzési program megvalósítása. 

A helyi önkormányzat nevében a dokumentumot Nebojša Daraboš, a Városi Tanács gazdasággal megbízott tagja, az organikus termelés fejlesztésével kapcsolatos akcióterv kidolgozásával megbízott munkacsoport elnöke látta el kézjegyével.   

9176_1.jpg

A képzés, amely Szabadkán kívül Szerbia még öt községében kerül sorra azoknak a jelenlegi és jövőbeni vállalkozóknak szól, akik az organikus termelésben szeretnének vállalkozni.  A képzés célja, hogy összekössék/kapcsolják az organikus termelők kínálatát az organikus termékek potenciális vásárlóinak keresletével, és hogy élénkítse a piacon a szolgáltatások kínálatát.

A Terra’s Egyesület bemutatta Az organikus termelés Szabadka fenntartható fejlődésének funkciójában elnevezésű projektum eredményeit, amelyet a Svéd Nemzetközi Fejlesztési és Együttműködési Ügynökség pénzelt.  A legjelentősebb eredmény az organikus termelés fejlesztése akciótervének kidolgozása, amelyet összehangoltak az organikus termelés 2020-ig terjedő nemzeti tervének vázlatával.

Az akcióterv – a dokumentum aláíróinak véleménye szerint – megkoronázza az organikus termelés fejlesztését az utóbbi két évtizedben. Rövid idő eltelte után már láthatóak az első eredmények a földterület növekedése formájában, hiszen 150 hektár helyett már 190 hektáron folyik organikus termelés, és hogy már a meglévő termelők mellett még egy termelő bekapcsolódott a tanúsítvánnyal rendelkező organikus termelési programba.  

9176_2.jpg

A műszaki együttműködéssel foglalkozó német szervezet az ACCESS program keretében már hét éve támogatja Szerbiában az organikus mezőgazdasági szektor fejlesztését. Ebben az időszakban felismerték, hogy a piacon kiváló minőségű termékek előállításával foglalkozó termelők vannak, de nincs idejük, lehetőségük és tudásuk sem a piacon eljussanak a vásárlókig.  Éppen ezért szükséges párhuzamosan létrehozni a kereskedelmi és egyéb szolgáltatások minőségi szektorait, amelyek követik az organikus termelés fejlődését.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop