Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Szerbiai Piacok Napja, a hagyományos ízek vására

2015.06.05.

Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke és Branislav Joka, a Tržnica Rt igazgatója megnyitották a Tito Marsall sugárúton a negyedszer megrendezésre kerülő Szerbiai Piaci Napokat, és a Hagyományok Íze néven ötödször megszervezett hazai ételek és italok, elsősorban a borok és pálinkák vásárlással egybekötött kiállítását. A szervezők a Szerbiai Piacok ügyviteli társaság és a Tržnica Rt, valamint a Hagyományok Ízei (Ukusi tradicije) nevű társulás, illetve egyesület, a támogatók pedig Szabadka városa és a Szabadkai Piacok KKV.

9153_1.jpg

Branislav Joka ebből az alkalomból háláját fejezte ki a helyi önkormányzatnak, élén Maglai Jenő polgármesterrel és Ilija Maravićtyal, a képviselő-testület elnökével, akik – mint hangoztatta – mindent megtettek a rendezvény sikeres és eredményes lebonyolítása érdekében.

Köszöntötte a kiállítókat, akik eleget tettek a szervezők felhívásának, és sikeres fellépést kívánt nekik.

Ilija Maravić a rendezvényt megnyitva hangsúlyozta, hogy soha egyetlen nagyáruház nem tudja megsemmisíteni a piacot, mert azon külön kapcsolat alakul ki a vásárlók és az eladók között, ahogy a termelők és az árusok között is, és ez olyan eltéphetetlen láncszem, amely örökké fennmarad.

Mintegy 50 standon 80 kiállító kínálja portékáját Szerbia egész területéről egészen 2015. június 7-én 14 óráig, és a mezőgazdasági termékek mellett házi készítésű élelmiszereket, borokat és pálinkákat, valamint kézműves termékeket is vásárolhatnak a látogatók és a szabadkai sugárúton sétálók.

A Szerbiai Piacon Napja elnevezésű rendezvény célja a hazai élelmiszeripari termékek előállítóinak és forgalmazóinak bemutatása a szerbiai piacok kínálatából, továbbá a piaci tevékenység népszerűsítése, amely a friss gyümölcs és zöldségfélék, tejtermékek, húskészítmények, a tojás, a méz, az organikus és házi készítésű élelmiszerek forgalmazásának jelentős csatornája.

9153_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop