Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Pályázati eszközök környezetvédelmi célokra

2015.06.05.

Június 5-én, a Környezetvédelmi Világnapon a szabadkai sajtóközpontban ünnepség keretében, az újságírók jelenlétében írták alá a szerződéseket a környezetvédelmi pályázaton nyertes projektumok pénzeléséről vagy társfinanszírozásáról. A szabadkai község, illetve város területén működő polgári egyesületek idei környezetvédelmi és környezetfejlesztési projektumai anyagi támogatásának eszközeit ugyanis pályázat alapján osztották el.

9151_1.jpg

Az érintettek és a sajtó képviselői előtt Maglai Jenő polgármester és Žika Reh, a mezőgazdasági és környezetvédelmi titkárság titkára, a pályázatra beérkezett pályaműveket elbíráló, értékelő és rangsoroló bizottsága tagja beszélt.

Maglai Jenő elmondta: az idei pályázat sajátságos, mivel előre meghatározott tematikus egységek kapcsán lehetett jelentkezni, és Szabadka városnak az a célja, hogy partneri kapcsolatokat építsen ki a civil szektorral a környezetvédelem terén jelentkező problémák együttes megoldása érdekében, és bízik abban, hogy ezeknek a projektumoknak a realizálása hozzájárul a környezet jobb és hatékonyabb védelméhez.

Žika Reh szerint összesen 30 projektum érkezett a kiírt pályázatra, és ezek közül csupán öt nem felelt meg az előzetesen meghatározott feltételeknek. Szabadka város területén egyébként a környezetvédelmi projektumok realizálására 2015-re összesen 2.988.450 dinárt irányoztak elő.

Reh hangsúlyozta, hogy a pályázati témákat, mint például a Palicsi tó ökológiai helyzetének javítása, vagy a háztartásokban végezhető komposztálás és a GIS rendszer használata a környezetvédelemben nem véletlenül adták meg. Olyan stratégiai dokumentumokhoz kapcsolódnak ugyanis a város szintjén, amelyeknek valóra váltása elsőbbséget élvez és rendkívüli jelentőséggel bír a helyi közösség szempontjából, másfelől pedig olyan területekre támaszkodik, amelyeken a civil szektor támogatása a legszükségesebb, de egyúttal a leghatékonyabb is.

A pályázat kiírását követően – tette hozzá – első alkalommal szerveztek tájékoztató és munkajellegű összejövetelt, amelyen az egyesületek képviselői elbeszélgethettek a bizottság tagjaival és részletesen tájékozódhattak a helyi önkormányzat szükségleteiről és igényeiről, megismerhették a legidőszerűbb gondokat és problémákat, amelyeknek megoldása és rendezése terén leginkább számítanak a civil szektorral való együttműködésre.

A projektumok realizálásának határideje 2016. június 5.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop