Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Együttműködési nyilatkozat Szabadka és Banja Luka között

2015.06.05.

Maglai Jenő szabadkai és Slobodan Gavranović Banja Luka-i polgármester ma megállapodást írt alá a két város közötti együttműködésről. A dokumentum előirányozza az együttműködést és a kapcsolatok fejlesztését a gazdaság, a turizmus, a tudomány, az oktatás, a szociális védelem, a művelődés és a művészetek, továbbá a sport és az egyéb, közös érdeket jelentő területeken.

9150_1.jpg

Maglai Jenő ebből az alkalomból kijelentette, hogy az együttműködési nyilatkozat aláírásának célja az eddiginél szorosabb együttműködés megvalósítása, amely szorosabbra fűzi Szabadka és Banja Luka városának gazdasági, művelődési és más intézményeit, kölcsönös hasznot hozva mindkét városnak.

Slobodan Gavranović emlékeztetett arra, hogy a helyi önkormányzatok és bizonyos intézmények között a tavalyi év végén alakultak ki a kapcsolatok, a szabadkaiak tapasztalata az ügyviteli zónák kialakításában és működésében, az Európai Unió alapjaihoz való hozzáférésben viszont rendkívül jelentős Banja Luka helyi önkormányzata számára, hozzájárulhat kapacitásainak növeléséhez.

A megállapodás két évre szól, 2015. június 5-étől 2017. június 3-ig érvényes, és alapját képezi egy olyan, esetleges későbbi együttműködési megállapodásnak, amelyet az aláíró felek a fenti határidő lejártát követően kötnének meg.

Az együttműködési nyilatkozat aláírásánál a Városháza sajtóközpontjában jelen volt Nebojša Daraboš, a Városi Tanács gazdaságért és szociális védelemért felelős tagja, boszniai kollégája, Milimir Vujadinović, és Ljiljana Dabić, Banja Luka polgármesteri kabinetjének főnöke, valamint a Boszniai Szerb Köztársaság Gazdasági Kamarájának képviselői.

  9150_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop