Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Kínai küldöttséget fogadott a polgármester

2015.06.03.

A városháza Zöld termében fogadta Maglai Jenő polgármester és Nebojša Daraboš, a Városi Tanács gazdasági ügyekért felelős tagja a kínai Shao-sing város küldöttségét, amelyet Vej Vej, a Kínai Kommunista Párt Shao-sing városi szervezetének titkára vezetett. A Kínai keleti, tengerparti Je-giang nevű tartományában található várossal Szabadka 2014. október 27-én írt alá szándéknyilatkozatot a baráti kapcsolatok fejlesztéséről, és a megbeszéléseken jelen volt Milorad Vasić, a Sever ATB Rt vezérigazgatója is. A villanymotorokat és kisgépeket gyártó szabadkai céget nemrég a Shao-sing-i székhelyű Volonggrupe tulajdonosa vette át.

9135_1.jpg

A találkozón napirendre kerültek az együttműködési lehetőségek, mindenekelőtt a gazdaság és a művelődés területén, a kölcsönös látogatások, továbbá a partneri viszonyok létrehozása, és azok kiépítése Szabadka és Shao-sing között.

A partnerek egyetértettek abban, hogy az intenzívebb együttműködés érdekében a kapcsolattartást a továbbiakban a szabadkai Városi Tanácsra és a Shao-sing város vezetőségének tengerentúli és külkapcsolatait intéző irodájára bízzák. Abban is megállapodtak, hogy konkrét projekteket és programokat készítenek az együttműködés továbbfejlesztésére legalkalmasabb területeken és témakörökben.

A beszélgetés során szó esett a kereskedelmi kapcsolatok erősítéséről és fejlesztéséről, tekintettel arra, hogy a tárgyalások során elhangzott: a kínai szakemberek által végzett piackutatás szerint Szabadka ebből a szempontból jó célállomásnak számít.

Vej Vej meghívta Maglai Jenőt, hogy egy szabadkai küldöttség élén jövő áprilisában látogasson el Shao-singbe, és vegyen részt azon a nemzetközi konferencián, amelyet mintegy 40 partnerváros részvételével tartanak. A tervek szerint ezen a nemzetközi találkozón megtartják majd a polgármesterek fórumát, de termékbemutatóra és a beruházók prezentációjára is sor kerül.

Maglai polgármester megköszönte a nemzetközi konferenciára szóló meghívást, és javasolta a kínai vendégeknek, hogy Shao-sing városának egy néptánc csoportja vegyen részt 2016-ban az Interetno Fesztiválon, amelyet évek óta, minden augusztus végén megrendeznek Szabadkán.

   9135_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop