Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Kifizeti a város az oktatásban dolgozók útiköltség-térítésének különbözetét

2015.06.01.

Maglai Jenő szabadkai polgármester ma megállapodást írt alá a városháza Zöld termében Jelena Zejakkal, a Vajdasági Tanügyi Dolgozók Független Szakszervezetének, és Zorica Karanovićtyal, Szabadka város Önálló Szakszervezeti Szövetségének képviselőjével arról, hogy az oktatási és nevelési intézményekben dolgozóknak a város területén kifizetik az útiköltség-térítés közötti különbözetet. A város ugyanis állja, illetve magára vállalja a munkába és munkából utazás költségeinek kifizetett és ki nem fizetett részei közötti összegek megtérítését.

9128_1.jpg

Emlékeztettek arra, hogy Szerbia Alkotmánybírósága tavaly augusztusban törvénytelennek és alkotmányellenesnek minősítette a tanügyi és nevelésügyi dolgozók útiköltség-térítéséről 2009 júliusában kötött megállapodás bizonyos rendelkezéseit, Maglai polgármester a mostani megállapodás aláírását követően az újságíróknak elmondta: - Két lehetősége volt ezúttal a helyi önkormányzatnak; továbbra is elvitatni a dolgozóknak az útiköltségek teljes összegének megvalósítására való jogát, vagy pedig tárgyalásokat kezdeni és megpróbálni megegyezésre jutni a tanügyi dolgozók és a nevelési intézményekben alkalmazottak szakszervezeteinek képviselőivel.

- Úgy véltem, hogy partnerei és munkatársai kell, hogy legyünk egymásnak. Ebben az értelemben tárgyalt az elmúlt két hónapban a helyi önkormányzat csapata a szakszervezetek képviselőivel intenzíven a kialakult helyzet és a problémakör megoldási lehetőségeiről. Az önkormányzat vállalta, hogy az oktatási és köznevelési intézményekben dolgozóknak megtéríti az útiköltségeik kifizetett és ki nem fizetett részei közötti különbözetet, mégpedig a 2011. szeptember 1. és 2014. augusztus 4-e közötti időszakra. A város költségvetése számára ez mintegy 16,5 millió dináros terhet jelent, azzal, hogy a megállapodás értelmében nem egyszerre, hanem részletekben törlesztjük a szóban forgó összeget. A jövőben is korrekt viszonyok kialakítására törekszünk a szakszervezetekkel és nyitottak vagyunk a velük való megállapodásra – hangsúlyozta Maglai Jenő polgármester.

Elkészült a részletek kifizetési ütemének, illetve dinamikájának terve, a szükséges pénzeszközöket pedig a költségvetés június végén vagy július elején esedékes módosításával teremtik elő – hangsúlyozta a polgármester, aki hozzátette: Ily módon több száz bírósági eljárás megindításának lehetőségét is megelőzték.

Jelena Zejak, a Vajdasági Tanügyi Dolgozók Független Szakszervezete városi bizottságának elnöke kijelentette, hogy az elkövetkező egy esztendőben az általános- és középiskolák minden dolgozója - akár tagja valamelyik szakszervezeti tömörülésnek, akár nem -, megkapja útiköltség-térítés címén azt az összeget, amelyet a korábbi döntések értelmében 25 százalékkal csökkentettek.

- Korrekt megbeszéléseket folytattunk, ésszerű és értelmes megoldást sikerült találnunk, és olyan megállapodást kötöttünk, amely törvényes, igazságos és fenntartható. El kell ugyanakkor mondanom, hogy a Vajdasági Tanügyi Dolgozók Független Szakszervezete megkapta az alkotmánybíróságnak a határozatát, illetve mindazt visszaigazolta a testület, amiért harcoltunk. Mindazok, akiket megkárosítottak az utóbbi három évben, az elkövetkező egy esztendő folyamán megkapják a pénzügyi térítést, illetve járandóságot – hangsúlyozta Jelena Zejak.

9128_2.jpg

Zorica Karanović, az oktatási, tudományos és művelődési területen dolgozók szabadkai szakszervezeti bizottságának elnöke elégedetten nyugtázta a megállapodás aláírásának tényét, és úgy értékelte, hogy az Oktatásügyi Dolgozók Köztársasági Szakszervezete és az Önálló Szakszervezeti Szövetség szabadkai városi szervezete, illetve a helyi önkormányzat között jó az együttműködés.
 

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop