Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A szabadkai Vásáron várhatóan hét ország mintegy 200 kiállítója vesz részt

2015.05.27.

A 9. Nemzetközi és Regionális Vásár – SuSajam 2015 június 4-e és 6-a között kerül megrendezésre a szabadkai Sportcsarnokban. Mintegy 1600 négyzetméternyi fedett és 200 négyzetméternyi szabadtéri kiállítói területen 47 standon mintegy 200 kiállító mutatkozik be hét országból: Bosznia és Hercegovinából, Magyarországról, Montenegróból, Csehországból, Horvátországból, Romániából és Szerbiából. Az idei vásár partnere a boszniai Szerb Köztársaság Gazdasági Kamarája.

9115_1.jpg

A Szabadkai Piacok KKV igazgatónője, Ilinka Vukoja az ebből az alkalomból megtartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a SuSajam célja nem a nyereségszerzés, hanem a kiállítók közötti kapcsolatfelvétel és üzleti együttműködés.

Mint elmondta, a vásár megrendezésére a tavalyinak megfelelő összeget irányoztak elő: két millió dinárt az önkormányzat biztosított, egy millió dinárt remélnek Vajdaság AT-tól és egy millió dinárt a kiállítóktól.

Elmondta még, hogy a vásárral egyidejűleg, a Sportcsarnok tőszomszédságában még két rendezvényt tartanak: a szerbiai piacok napját és a Hagyomány ízei elnevezéssel a házias ételek, a borok és pálinkák ötödik fesztiválját.

A Körzeti Gazdasági Kamara (KGK) főtitkára, Ivan Vojnić Tunić kiemelte, hogy a kiállítás iránt nagy érdeklődés nyilvánul meg. Eddig mintegy 200 kiállító erősítette meg részvételét, Szerbiából pedig hét régióból érkeznek figyelemre méltó kiállítók. Ezek a régiók Nagybecskerek, Mitrovica, Zaječar, Požarevac, Valjevo, Pancsova és Szabadka, Horvátországból pedig az eszéki és a vukovári megyei kamarák lesznek jelen.

- Az idei vásár partnere a boszniai Szerb Köztársaság Gazdasági Kamarája. A legtöbb kiállító, a teljes szám 19 százaléka az élelmiszeripart képviseli, 17 százalékuk pedig különböző gazdasági tevékenységgel foglalkozó egyesület illetve klaszter. A tömegesség szempontjából a harmadik helyen áll a fém- és a vegyipar, a kiállítók 4 százaléka pedig az energiahatékonyság köré tömörül.

Ljuben Hristov, a polgármester kisiparért felelős segédje hangsúlyozta, hogy a SuSajam keretében különböző, elsősorban szakmai jellegű kísérőrendezvényekre is sor kerül majd. 

- Az Építőmérnöki Karon június 4-én 13 órai kezdettel az európai és a szerbiai épületek energiahatékonyságáról tart előadást prof. dr. Dragoslav Šumarac, a Szerb Mérnöki Kamara elnöke.  Emellett Vajdaság AT Garancia Alapja, amely a mezőgazdaság energiahatékonyságával is foglalkozik,  június 4-én 13 órai kezdettel Tavankúton, 5-én és 6-án pedig Királyhalmán tart előadást - mondta Ljuben Hristov.

A Vásárt csütörtökön, június 4-én 11 órakor Aleksandar Antić energetikai miniszter nyitja meg. A Vásár június 4-én és 5-én 10-től 20, szombaton, június 6-án pedig 18 óráig lesz nyitva.

A Vásárra a belépés díjtalan, a kérdőívet kitöltő látogatók pedig nyereményjátékban vehetnek részt, amelynek fődíja egy központifűtés-kazán.

A vásár ideje alatt szórakoztató műsorokat is rendeznek, tamburások és fiatal szabadkai zenészek részvételével.

A vásár főszervezője a Szabadkai Piacok KKV, társzervezője a szabadkai Regionális Gazdasági Kamara, megrendezését pedig anyagiakkal támogatja Szabadka Városa és Vajdaság AT.Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop