Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Kurt Koch bíboros Szabadkán

2015.05.27.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere ma fogadta Kurt Koch bíborost, a Keresztény Egység Előmozdítása Pápai Tanácsának elnökét. A találkozón jelen volt monsignore Orlando Antonini, Szerbia apostoli nunciusa és monsignore Pénzes János szabadkai megyéspüspök.

9114_1.jpg

A Városháza Zöld termében megtartott megbeszélést követően Maglai Jenő polgármester újságíróknak elmondta, hogy a Szentszék magas rangú képviselőjével a szabadkai és a környékbeli katolikus közösség helyzetéről és az ökumenizmussal kapcsolatos kérdésekről cseréltek véleményt.

Kurt Koch köszönetét és elégedettségét fejezte ki a mai fogadás kapcsán, majd elmondta, hogy a Szentszék részéről felelős az ökumenizmusért, s hogy ilyen szempontból nagyon fontos számára a szerbiai látogatása.

- Mindenképpen felkeresem a Pravoszláv Szerb Egyházat és Őszentségét Irinej pátriárkát. Elégedett vagyok, hogy ellátogathattam Szerbiának ebbe a részébe is, amelyben a katolikusok többsége él, s hogy megismerkedhettem a helyzettel ebben a soknemzetiségű és sokvallású, érdekes városban és térségben. Reményeim szerint látogatásom hozzájárul a keresztény egyházak közötti kapcsolatok elmélyítéséhez – emelte ki Kurt Koch.

Ami a pápa esetleges szerbiai látogatását illeti, hozzátette, hogy a katolikusok remélik és szeretnék hogy erre sor kerüljön, de ők nem dönthetnek a pápai látogatásról, mivel - mint mondta - vannak más felek is, amelyeknek el kellene fogadniuk ezt a látogatást.Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop