Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

ÖkOlimpia Mihail Dudaš atlétával

2015.05.26.

A szabadkai Sportcsarnokban ma az Iskolai öko udvarom mottóval megrendezték az ÖkOlimpiát. A tanulók társa a nap során Mihail Dudaš atléta, a londoni Olimpiai Játékok résztvevője volt, aki az Európa-bajnokságon tízpróbában ezüstérmet szerzett. A rendezvény célja, hogy az általános iskolások sportolva, szórakozva, különböző műhelymunkákban való részvétellel fejlesszék az olimpiai eszmét, hogy megismerjék az igazi olimpiai értékeket és a környezetvédelem fontosságát.

9109_1.jpg

A Sportcsarnokban megrendezett verseny előtt Dudaš a györgyéni Vladimir Nazor Általános Iskolában az iskola tanulóival együtt öt tuját ültetett el és jelképesen megnyitotta az Olimpiai sétányt. Az öt tuja öt olimpiai értéket jelképez, amelyeket a fiataloknak tiszteletben kellene tartaniuk mindennapi életükben. Ezek a játék öröme, a sportszerűség, a megbecsülés, a kivételesség és a test, a lélek és az elme egysége.  A Coca-Cola cég labda-komplettet ajándékozott az iskolának, hogy sportolásra és egészséges életmódra ösztönözze a fiatalokat.

A Sportcsarnokban zajló tevékenységet Szabadka Város Iskolasport és Testnevelő Tanárainak Szövetsége támogatta. A rendezvényen jelen volt Blaško Stantić, a Városi tanács oktatásért és Vjekoslav Ostrogonac, sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja is, aki köszöntötte az egybegyűlteket és arra kérte őket, hogy őrizzék környezetüket.

- Köszönet a Szerb Olimpiai Bizottságnak, amiért ma mellettünk áll, és külön köszönet vendégünknek, Mihail Dudaš olimpikonnak.  Nem az a fontos, hogy ma győzzetek a műhelymunkában, hiszen részvételetekkel máris mindannyian győztesek vagytok – mondta Vjekoslav Ostrogonac.

Az ÖkOlimpiai játszótérnek nevezett sport- és környezetvédelmi műhelymunkában részt vett Mihail Dudaš is.  Külön figyelmet fordítottak a természetvédelemre, mint az egyik alapvető olimpiai értékre. A fő téma az iskolaudvar rendezése volt a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás jegyében. A Sekopak Kft. a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolának újrahasznosításra szolgáló hulladékgyűjtőket ajándékozott, a cég munkatársai pedig részt vettek a műhelymunkában és a gyermekeket a hulladék szelektálására tanították.

9109_2.jpg

Az ÖkOlimpia résztvevői számára külön örömet jelentett, hogy megismerkedhettek Mihail Dudaš olimpikonnal, aki ünnepélyesen megnyitotta a rendezvényt.  

- Köszönet a Szerb Olimpiai Bizottságnak, hogy meghívott, vegyek részt ebben a projektben. Azt tanácsolnám, hogy foglalkozzatok sporttal. Nem kell feltétlenül profi sportolónak lennetek, elég ha csak szórakozásból űzitek, mivel a sport révén sok emberrel ismerkedhettek meg – mondta Mihail Dudaš.

Az Öko foci vegyes, férfi-női csapatok mérkőzéséből áll, a játékosok pedig megtanulnak a sportszerűségről és a korrektségről gondoskodni, mivel a szabályokat a helyszínen beszélik meg.

A Coca-Cola cég a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik legfontosabb partnere, a Szerb Olimpiai Bizottság partnereként pedig az Olimpiai óra, az ÖkOlimpia és a Sportkihívás elnevezésű projekteket támogatja a 2016. évi Riói olimpiáig. Ez a nemzetközi cég a Nemzeti Olimpiai Bizottság legrégebbi partnere. Világszerte támogatja azokat a képzési programokat, amelyek célja egészséges és környezettudatos életmódra nevelni a fiatalokat.

9109_3.jpg


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop