Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Oktatási hírek

Mind kevesebb a szakmunkás

2015.05.21.

Iso Planić, a Politechnikai Iskola igazgatója és Milan Nikoletić, a Birografika Gazdasági Társaság kereskedelmi igazgatója szerződést írt alá az üzleti és technikai együttműködésről. A szerződés értelmében a Birografika lehetőséget lát arra, hogy ösztöndíjat fizessen a Politechnikai Iskola nyomdaipari szaka végzős hallgatóinak illetve iskoláztatásuk befejezése után munkalehetőséget biztosítson a számukra.  A szerződés aláírásánál jelen volt Ljuben Hristov, a polgármester kisiparért felelős tanácsosa.

9101_1.jpg

Ljuben Hristov elégedetten állapította meg, hogy a Birografika felismerte a város oktatási-nevelési intézményeivel, ezúttal a Politechnikai Iskolával való együttműködés fontosságát, majd rámutatott arra, hogy a gazdasági társaságok számára gondot okoz a jó munkaerő biztosítása.

- Egyértelmű, hogy az olyan termelői szakmák, mint pl. az asztalosok, lakatosok, kárpitosok hiányoznak városunkban és környezetünkben is, pedig nagy szükség lenne rájuk. A gazdasági társaságok és az oktatási intézmények közötti együttműködés lehetővé teszi képzett szakmunkások biztosítását a vállalatok számára, biztosabbá teszi a munkába álló fiatalok jövőjét, ugyanakkor hozzájárul városunkban a munkanélküliség csökkentéséhez – emelte ki Ljuben Hristov.

Milan Nikoletić elmondta, hogy a havi tízegynéhány ezer dináros ösztöndíjat egyelőre két tanuló számára irányozták elő, akik szeptember 1-től akár rendes munkaviszonyt is létesíthetnek a Birografikában. Hozzátette, hogy ez a vállalat ősztől további hat-hét tanulót ösztöndíjazhat.

Iso Planić kiemelte, hogy a tanulói létszám a szakmunkás-képző osztályokban évek óta rohamosan csökken, viszont a most aláírt szerződés komoly előrehaladást jelent a fiatalok ösztönzésére, hogy jövőjüket a nyomdaipari ágazatban képzelhessék el.


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop