Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A tartomány pénzeli a Népszínház épületének átalakítását, felújítását és kibővítését

2015.05.21.

Bojan Pajtić, Vajdaság AT Kormányának elnöke Maglai Jenő szabadkai polgármesternek átnyújtott egy 145 millió dinárra szóló csekket - határozatot a szabadkai Népszínház épülete átalakítási, felújítási és kibővítési munkálatai ötödik ütemének a folytatására. Az eseményen jelen volt Nebojša Malenković, Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatóságának az igazgatója is.

9100_1.jpg

A tartományi Kormány az előző években nagy figyelmet fordított Szabadka Város területén az infrastruktúra fejlesztésére – mondta ebből az alkalomból Bojan Pajtić, majd hozzátette, hogy a tartomány a Nagyberuházási Alapon (jelenleg Igazgatóságon) keresztül a városban több mint 3 milliárd dinárt fordított egy egész sor fontos létesítménynek a megépítésére.

A 2015-ben kiírt pályázatok útján Szabadka Városa számára 271 millió dinárt hagytak jóvá az út-, a vízvezeték- és a csatornahálózat fejlesztésére, az egészségügyre és a Népszínház építésére.

A 2007. és 2015. közötti időszakban csak mi finanszíroztuk a szabadkai Népszínház építését, noha a 2003-ban aláírt jegyzőkönyv értelmében a munkálatokat 45-45 százalékkal támogatja a tartomány és a köztársaság és 10 százalékkal Szabadka Város. Erre a célra most 145 millió dinárt hagytunk jóvá. Ez a pénz elég lesz a Népszínház külső munkálatainak a befejezésére és a homlokzat megépítésére – emelte ki Bojan Pajtić.

Maglai Jenő polgármester elégedettségének adott hangot az eszközök odaítélése kapcsán, majd elmondta, hogy Vajdaság AT ismét felsorakozott a Népszínház projektje mögé, s hogy a megítélt eszközök arra kellenek, hogy hatékonyan és nagyobb ütemben folyhassanak a munkálatok a Népszínház épületének átalakításán, felújításán és kibővítésén.

- Annak pedig különösen örülök, hogy 2007 után először kerül sor a tartomány, a köztársaság és az önkormányzat eszközeinek a társítására. A köztársasági szintről 55 millió dinárt biztosítottunk, az önkormányzat 25 millió dinárt biztosít erre a célra, Vajdaság AT pedig 145 millió dinárt. Ez azt jelenti, hogy összesen 225 millió dinár társításával folytatjuk a munkálatokat a Népszínház új szárnyán – emelte ki Maglai Jenő.

Leszögezte, hogy ez újabb lendületet ad a projekt megvalósításának, majd reményét fejezte ki, hogy Szabadka Városa, Vajdaság AT és a köztársaság is eleget tesz szerződéses kötelezettségeinek, s hogy idén illetve jövőre is együttesen finanszírozzák a Népszínház építésének a folytatását.

- Véleményem szerint a 2018. év végére teljes egészében megvalósíthatjuk ezt a projektet, s akkor Szabadkán kész lesz a Népszínház reprezentatív épülete, amely nem csak országos szinten lesz jelentős, hanem egész Közép Európában - hangsúlyozta Maglai Jenő polgármester.

  9100_2.jpg

A szabadkai Népszínház épülete átalakításának, felújításának és kibővítésének projektje keretében most fejeződnek be a 4. ütem munkálatai, amelyek felölelték a tetőszerkezet megépítését és befedését, a külső nyílászárók beépítését, az épület régi részén a homlokzati munkálatokat és az iparos munkák egy részét.

Bojan Pajtić munkatársaival ma ellátogatott a Gerontológiai Központba, ahol befejeződött a homlokzat hőszigetelése, amire 6,9 millió dinárt fordítottak, majd a szabadkai Közkórházban tett látogatást, ahol dr. Goran Bićanin igazgatónak 48.475.200 dinárra szóló jóváhagyást nyújtott át, amiből nagy értékű egészségügyi felszerelést vásárolhatnak.  Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop