Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Az úttest aszfaltozásával több évtizedes gond oldódott meg a Szőlő utcában

2015.05.19.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke, Kern Sólya Mária, a polgármester kommunális tevékenységekért és környezetvédelemért felelős tanácsosa, Gojko Radić, a Szerb Haladó Párt képviselő-testületi tanácsnoki csoportjának elnöke és a Pescsara Helyi Közösség képviselői ma ellátogattak a Szőlő utcába, amelyet 1.595 m hosszan, 6 méter szélességben aszfaltoztak a Bajai úttól a Josip Kolumbo utcáig, s ezzel a környék lakóinak több évtizedes közlekedési gondjait sikerült megoldani.

9082_1.jpg

A beruházás értéke áfával együtt közel 50 millió dinár – mondta ebből az alkalomból Maglai Jenő polgármester, és hozzátette, hogy az utca aszfaltozására a pénzt a Gazdasági Minisztérium és a Városépítési Igazgatóságon keresztül Szabadka Város 25-25 millió dinárt biztosított.

- Véleményem szerint ez a helyi önkormányzat és a köztársasági szervek közötti jó kapcsolatok szép példája, egyúttal pedig azt is szemlélteti, hogy a köztársasági szervek odafigyelnek az önkormányzatokra, s hogy segítenek nekik az adott területek jobb életminőségének a megteremtésében. A Gazdasági Minisztérium és a helyi önkormányzat közös projektjének a megvalósítása a tervdokumentáció kidolgozásától a minisztériumnak küldött jelentésig kitűnően zajlott – emelte ki Maglai Jenő polgármester.

Hozzátette, hogy a Szőlő utca másik, ritkában lakott részén az utcát kőzúzalékkal szórták be, a keresztutcákat is fokozatosan rendezik a Pescsara HK ezen részén, s hogy a helyi önkormányzat prioritása az elkövetkező időszakban a városi helyi közösségek közműellátottságának a javítása az ilyen szempontból legnagyobb hiánnyal küszködő helyi közösségekben, mint amilyen Újfalu, Pescsara, Makkhetes, Zorka és Vasutas település.

9082_2.jpg

A Pescsara HK Közgyűlésének elnöke, Aleksandar Ranković elégedettségét fejezte ki, hogy részese lehetett ennek a projektnek, mivel az utóbbi két-három évtizedben ebben a helyi közösségben nem valósult meg ilyen nagy beruházás.

- A helyi közösség minden polgára nevében köszönöm a Gazdasági Minisztériumnak és a helyi önkormányzatnak, hogy együttes munkával megvalósították ezt a számunkra jelentős projektet. Annak ellenére, hogy megoldódott egy jelentős probléma, még mindig rendezetlen a helyi közösség, s gondolok itt elsősorban az infrastruktúrára. A polgármester ígérete alapján remélem, hogy az idén legalább még egy utcát rendezünk a Pescsara Helyi Közösségben, és megépül a vízvezeték-hálózat egy része is – mondta Aleksandar Ranković.

A Szőlő utcában a munkálatokat a szabadkai Vojput végezte, amelyet a Gazdasági Minisztérium nyílt közbeszerzési eljárás keretében választott ki a legjobb ajánlattevőnek.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop