Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Minél több gyermeket bevonni a sportba

2015.05.18.

Ma Szabadkán a Városháza Dísztermében megtartották a sporttörvény tervezetének nyilvános vitáját. A vitában részt vett Vanja Udovičić köztársasági ifjúsági és sportminiszter, Predrag Peruničić, sportért felelős államtitkár, Uroš Zeković, sportügyi miniszter-helyettes, továbbá a sportörvény tervezetét kidolgozó munkacsoport tagjai és több mint 50 érdeklődő.

9080_1.jpg

Udovičić ebből az alkalomból elmondta, hogy Szabadka után szerdán, május 20-án zárul a nyilvános vita Belgrádban, majd hozzátette, hogy a nyilvános vita eddigi része nagyon konstruktív volt.

- Összességében véve nagyon elégedett vagyok azzal, amit a terepen hallottunk. Szerintem a törvénynek teljes egészében alkalmazhatónak kell lenni a sport szerbiai rendszerére, épp ezért fontos, meghallgatni a bírálatokat és véleményeket, hogy végeredményként a szerbiai sport számára megtaláljuk a legjobb rendszerbeli megoldást – mondta Udovičić.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy az új törvény mennyire foglalkozik a gyermekekkel, a miniszter azt mondta, hogy a tervezet számos szabályt tartalmaz, amelyekkel épp ezt a területet rendezi, továbbá hogy a sport bázisának növelése és minél több gyermek sportba való bevonása az egyik legfőbb cél.

Kiemelte, hogy az egyes szabályzók arra irányulnak, hogy mérsékeljék a családok költségvetésére nehezedő terheket, ami nemcsak miniszterként fontos a számára, hanem ugyanolyan fontos Szerbia minden polgára számára.

- Szeretnénk pontosan tudni a tagsági díjak mértékét. Tudjuk, hogy a tagsági díjak jelentik a klubok pénzelésének egyik legfontosabb forrását, de ezzel kapcsolatban egyértelmű szabályokat szeretnénk felállítani – emelte ki Vanja Udovičić miniszter.

A tervezet értelmében a gyermekek orvosi vizsgálata 6-tól 14 éves korig ingyenes lenne és helyet kapna a kötelező egészségbiztosításban.

- Pontosan előírjuk, hogy ki foglalkozhat a gyermekekkel, de véleményem szerint fontos felvetni a menedzserek szerepének a kérdését, valamint a kiskorúak, de a nagykorú sportolók iránti viszonyulásukat is – mondta a miniszter.

Az egybegyűlteket Szabadka Városa nevében Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja üdvözölte.

- Örülök annak, hogy a nyilvános vitára Szabadkán is sor került, amely mindig is a sportok városa volt és marad. Jó, hogy a klubok képviselői elmondhatják véleményüket a sporttörvény tervezetéről, s hogy építő jellegű javaslatokat hallhatunk. Számunkra fontos, hogy jól együttműködjünk az Ifjúsági és sportminisztériummal, amit ez a nyilvános vita is bizonyít – mondta Vjekoslav Ostrogonac.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop