Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megnyílt a Városháza tornya alatti régi-új kiállító-terem

2015.05.16.

Ma az Új képzőművészeti kezdet a torony alatt című kiállítással ünnepélyesen megnyílt a szabadkai Artporta Művészeti Szalon Városi Galériája.   Az Artporta régi-új kiállító terem a Városháza tornya alatt, amelyet egy hosszabb kényszerszünetet követően újra megnyílt a szabadkai hivatásos képzőművészek, iparművészek és formatervezők felújított eladási galériájaként.

9076_1.jpg

Boros György képzőművész a galéria megnyitásakor a szabadkai képzőművészek, iparművészek és formatervezők nevében elmondta, hogy ez a galéria közel 20 évig működött, az utóbbi években stagnált, de most a szabadkai polgármester és munkatársai erőfeszítéseinek köszönhetően ez a tér ismét a szabadkai képzőművészek, iparművészek és formatervezők szentélye lehet.   

Ágoston Pribilla Valéria, a polgármester művelődésügyi tanácsosa kiemelte, hogy a város gazdag művészeti hagyományai bizonyos értelemben továbbfolytatásra, azok tartalmi gazdagítására köteleznek bennünket.

- A galériát abban a meggyőződésben nyitjuk meg újra, hogy kreatív tartalmakkal tudunk egy nyilvánvaló hiányt pótolni. Meggyőződésem, hogy a szabadkai művészek, amolyan modern nomádként művészeti bemutatótermek után kutatva itt megtalálják helyüket, ahol kiállításokon, on-line és off-line árveréseken mutathatják be alkotásaikat - mondta Ágoston Pribilla Valéria.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere a képzőművészeti galériát megnyitva elmondta, hogy az önkormányzat véleménye szerint a Városháza tornya alatti kiállító-terem újjáéled, új tartalmakkal telik meg s ismét a város művelődési életének szerves részévé válik.

- A szabadkaiak szívesen térnek be a torony alatti galériába, ahol folyamatosan jelen vannak a szabadkai művészek. Köszönet Boros Györgynek, aki nagy erőfeszítéseket tett, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást, és hogy igazi tartalmakkal keltsük ismét életre ezt a galériát. Köszönöm művelődésügyi tanácsosomnak, Ágoston Pribilla Valériának és a galéria művészeti vezetőjének, Molnár-Csikós Virágnak, akik mindezt kigondolták, s magukra vállalták a galéria újjáélesztésével járó kötelezettségeket, s hogy ez a létesítmény ismét megteljen a művészetek szellemével. Remélem, hogy a megújult képzőművészeti galériának van jövője, hogy a szabadkai művészek ebben a galériában mindig is jelen lesznek – mondta Maglai Jenő polgármester.

Az Artporta a Képző-, Iparművészek és Formatervezők Egyesülete (ULUPUD) kezdeményezésére megújult kis kiállító terem, amely határtalan virtuális térré bővülve eléggé tágas lett ahhoz, hogy profi és példás otthonná váljon, amelyben a szabadkai alkotók bemutathatják a helyi és a világ nagyközönségének a kortárs művészeti alkotásokat, városunk értékes és egyedülálló szellemi-művészeti kincseit.   
Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop