Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Új üvegháló-gyár épül Szabadkán

2015.05.17.

Željko Sertić gazdasági miniszter és Bunford Tivadar, a Masterplast YU igazgatója ma Szabadkán szerződést írt alá az új üvegháló-gyár beruházási programjának anyagi támogatásáról. A szerb Kormány 2 millió euró támogatást juttat az új gyáregység kiépítésére, amelyben 205 dolgozó kap munkát.

9075_3.jpg

Željko Sertić miniszter a szerződés aláírását követően újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy a Masterplast YU összesen 2 millió eurós támogatást kap az elkövetkező három évben, három részletben, a beruházás előrehaladtának ütemében.

- Ez az ón. indokolt költségek 23 százalékát teszi ki, mivel a beruházás teljes értéke valamivel több, mint 8 euró. A szerződés tartalmaz olyan biztosítékokat is, amelyeket a Masterplast nyújtott a szerb Kormánynak arra az esetre, ha változik az üzleti terv, de ellenőrző mechanizmusok is lesznek, hogy a dolgozók foglalkoztatása és a beruházási eszközök lehívása a megállapodással összhangban történjen - emelte ki Željko Sertić.

A szerződés előírja, hogy a legalacsonyabb bérszintnek legalább 20 százalékkal meg kell haladnia a szerb köztársasági átlagtól illetve a Masterplastnak a beruházás befejezését követően legalább 5 évig meg kell tartani a 205 dolgozót.  

Bunford Tivadar kijelentette, hogy az első dolgozók már idén augusztusban munkába állhatnak, mert a tervek szerint július 31-ig elkészül a gyárcsarnok első 2.000 négyzetmétere.

- Az új, 12.000 négyzetméteres gyárban mintegy 200 üvegháló-készítő gépet szerelünk fel, amelyek 205 ember számára biztosítanak munkát, éves szinten pedig mintegy 60 millió négyzetméter üvegháló készül, ami további 15 millió eurós kivitelt tesz lehetővé a cég számára. A támogatás mellett az elkövetkező 10 év alatt mentesülünk a nyereségadó fizetési kötelezettsége alól, ami nagy jelentőségű a Masterplast számára. Őszinte köszönet Sertić miniszternek és a kormányfőnek – mondta Bunford Tivadar.

A szerződés aláírásánál jelen volt dr. Bábity János, Magyarország főkonzulja, Pásztor István, Vajdaság AT Képviselőházának elnöke, Gojko radić, a szerb kormányfő tanácsadója, Juhász Bálint, a tartományi gazdasági titkár helyettese, Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Slobodan Vojinović, a szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara elnöke, Dávid Tibor a Masterplast Csoport elnöke és Csokló Gábor, a Masterplast Csoport műszaki igazgatója.

9075_4.jpg

A Masterplast YU a Masterplast Csoport tagja, amely építőipari tevékenységet folytat továbbá hőszigeteléssel foglalkozik, Szabadkán pedig polisztirolt és homlokzatvédő elemeket gyárt.  

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop