Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Nők Nemzetközi Klubja ultrahang-készüléket adományozott a Közkórháznak

2015.05.17.

A belgrádi Nők Nemzetközi Klubja (IWC) a szabadkai Közkórháznak egy 35.000 euró értékű ultrahang-készüléket adományozott. Az adomány a Közkórház mesterséges megtermékenyítő központjának a felszerelésére irányuló projekt keretében valósult meg.  Az ultrahang-készülék három szondával, köztük egy 4d szondával rendelkezik, amelyeket a sterilitás diagnosztikai és gyógykezelési szubspecialista rendelőben használnak majd.  A tartományi Kormány a Központ felszerelésére 10 millió dinárt biztosított, a szabadkai önkormányzat pedig az építőipari és más munkálatokra 4 millió dinárt folyósít.

9074_1.jpg

Dr. Nenad Ivanišević, a Munka-, Foglalkoztatási, Harcos- és Szociálisügyi Minisztérium államtitkára elégedettségének adott hangot, amiért ma Szabadkán két fontos, a hazafiasságot bizonyító esemény zajlik: a Közkórházban és a Masterplast YU cégben.  

Kötelesek vagyunk megteremteni a natalitás növeléséhez szükséges feltételeket és minél több új munkahelyet nyitni, mondta dr. Ivanišević, majd hozzátette: a Munka-, Foglalkoztatási, Harcos- és Szociálisügyi Minisztérium segítséget nyújt ahhoz, hogy az év végéig Szabadkán megnyílhasson a mesterséges megtermékenyítő központ.

Sara Kirby, a Nők Nemzetközi Klubjának elnöke elmondta, hogy a klub az elmúlt négy évben 400.000 euróval támogatta a különböző szerbiai humanitárius projekteket.

- A szabadkai közkórház mesterséges megtermékenyítő központjának az ultrahang-készülék adományozását a Nők Nemzetközi Klubjának a 2014 decemberében Belgrádban megtartott jótékonysági bazáron kifejtett tevékenysége tette lehetővé.  Ebbe a jótékonysági megmozdulásba több mint 40 ország nagykövetsége és önkéntese kapcsolódott be. Remélem, hogy az év végéig megkapjuk azoknak a pároknak a fényképét, akik a mesterséges megtermékenyítésnek köszönhetően alapítanak családot – mondta Sara Kirby.

9074_2.jpg
Dr. Aleksandar Radulović

Prof. dr. Aleksandar Radulović, a mesterséges megtermékenyítő központ vezetője elmondta, hogy a mesterséges megtermékenyítő központban többek között párokat gyógykezelnek, a népesség humán reprodukciós egészségvédelmével foglalkozik, majd hozzátette még, hogy a központ jelentős lesz a korai genetikai elváltozások felfedezésében és gyógyításában.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere rámutatott arra, hogy a mesterséges megtermékenyítő központ kialakításának szükségességéről már 7-8 éve beszélünk, de eddig sajnos nem történt komoly előrehaladás a kérdés megoldásában.  

- A Nők Nemzetközi Klubja mellett a projekt jelentőségét felismerte Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatósága is, amely a Központ felszerelésére 10 millió dinárt hagyott jóvá, a szabadkai önkormányzat pedig az építőipari és egyéb munkálatokra a 2015. évi költségvetésében 4 millió dinárt irányozott elő. A Nők Nemzetközi Klubja által adományozott felszereléssel együtt biztosították az eszközök több mint 50 százalékát ahhoz, hogy a projekt megvalósulhasson 2015 végéig - hangsúlyozta Maglai Jenő polgármester.

A jelenlevőket köszöntötte Elisabeth Kuroki, a Nők Nemzetközi Klubjának korábbi elnöke, Beatris Grozdanić, Aleksandar Vulin miniszter tanácsadója, Ilija Maravić, a szabadkai Képviselő-testület elnöke és a szabadkai Közkórház igazgatója, dr. Goran Bićanin is.

9074_3.jpg
Maglai Jenő, Elisabeth Kuroki, Beatris Grozdanić és Ilija Maravić

Elisabeth Kurokinak és Beatris Grozdanićnak Szabadka Város köszönőlevelét Maglai Jenő és Ilija Maravić nyújtotta át.

A szabadkai Közkórház után a Munka-, Foglalkoztatási, Harcos- és Szociálisügyi Minisztérium valamint a Nők Nemzetközi Klubjának a képviselői ellátogattak a Kolevka Gyermekotthonba is.  Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop