Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megemlékeztek a Jovan Mikić Spartak VSE fennállásának 70. évfordulójáról

2015.05.15.

A szabadkai Jovan Mikić Spartak Vasutas Sportegyesület, az ország egyik legnépesebb és legsikeresebb sportegyesülete idén ünnepli megalapításának 70. évfordulóját.   Ebből az alkalomból a Köztársaság téren kialakított sportutcában bemutatkozott az Egyesület mind a 29 szakága, a Városháza előcsarnokában kiállítás nyílt a sportegyesület történetéről, a Díszteremben pedig díszülésen külön elismeréseket nyújtottak át a munkában és a sportban elért eredményeikért az arra érdemes sportmunkásoknak és sportolóknak.

9073_1.jpg

A díszülés résztvevőit Mester Gyula a Spartacus Sportegyesület elnöke köszöntötte. Kiemelte, hogy a Spartacus Röplabda Klubban, ahol kitanulta a sportot és az életet is, megtanult győzni és elviselni a vereségeket, megtalálta helyét a sportban, példaképeit, s hogy – függetlenül az időközben történt változásoktól, amikor változtak a klubok, a játékostársak, edzők, országok és versenyek, mindig tudta, hogy honnan származik és hova tér vissza.  

Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja elmondta, hogy a sportegyesület, amelynek jubileumát ünnepeljük, és amelynek eredményeire büszkék vagyunk, azt bizonyítják, hogy Szabadka akárcsak ma, a történelem során soha nem maradt le az ország nagyobb városai mögött. Hét évtizedével, eredményeivel és tömegességével a Spartacus egy sorba tartozik az ország legnagyobb sportegyesületeivel.

Az egybegyűlteket köszöntötte Maglai Jenő, Szabadka polgármestere is. Többek között hangsúlyozta, hogy a Spartacus Sportegyesület Szabadkát testesíti meg, az egyesületnek nem csak múltja, hanem jövője is van, a helyi önkormányzatnak pedig kötelessége mindig kiállni a Spartacus mellett, s lehetőségeihez mérten olyan feltételeket teremteni, hogy a sportegyesület klubjaiban zavartalanul folyhasson a munka a még jobb eredmények eléréséért.

Vladimir Batez, a Szerbiai Sportszövetség főtitkára ugyancsak rövid beszédet mondott, amelyben kiemelte, hogy a szövetség, a sportegyesület és annak klubjai között mindig jó volt az együttműködés, majd hozzátette: nagy megtiszteltetés számára, hogy egy helyen láthatja a nagy sportolókat, olimpiai, világ- és Európa-bajnokokat.

9073_2.jpg

A díszülésen köszönőleveleket és alkalmi elismeréseket nyújtottak át a különböző szövetségeknek, egyesületeknek, sportmunkásoknak és edzőknek, akik nagyban hozzájárultak a Spartacus Sportegyesület fejlődéséhez. Köszönőlevelet kapott a Szerb Labdarúgó Szövetség, a Szerb Röplabda Szövetség, a Szerb Birkózó Szövetség, a Szerb Asztalitenisz Szövetség, a Vajdasági Ökölvívó Szövetség, a Szerb Sakk Szövetség, a Szerb Vízilabda Szövetség, a Szerb Tenisz Szövetség, a Szerb Ifjúsági és Sportminisztérium, a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság, a Szerb Sportszövetség és a Szerb Olimpiai Bizottság. Mester Gyula köszönőlevelet nyújtott át az önkormányzat képviselőinek, Maglai Jenő polgármesternek és Vjekoslav Ostrogonacnak.

Odaadó munkásságukért, a sportnak és a sportolóknak nyújtott támogatásért elismerést kapott Engi József, Ladóczki Gábor, Lazar Marković, Novica Davidović, Mihajlo Vidanović, Tomislav Karadžić, Dragan Simović, Duško Dražić és Predrag Petričević.

Elismerést kaptak azok az edzők is, akik sokéves munkájukkal mély nyomot hagytak a Spartacus Sportegyesületben: Stipan Vert, Žiko Bećanović, Dušan Bartaloš, Mirko Vujković, Lazar Jaramazović, Tamasi Ferenc, Szikora Pál és Zoran Ivanović.

A díszülés legfelemelőbb részében azokat a sportolókat jutalmazták, akik a Jovan Mikić Spartak Sportegyesület versenyzőiként munkájukkal és eredményeikkel hozzájárultak ahhoz, hogy az egyesület jelentős helyet foglaljon el a régió sportjában: Mileva Smiljanić Vasić, Marija Angelović Antunović, Jovana Jurčak Popov, Jelena Bedalov, Nikola Sedlak, Mészáros Béla, Zoran Kalinić, Dragutin Zurković, Páncsics Elvira, Wild Đoković Eleonóra, Nikola Kalinić, Speár Miklós, Dragomir Vujković, Marinko Boško, Sreten Damnjanović, Karlo Čović, Senad Rizvanović, Momir Petković, Kaszap Károly, Davor Štefanek, Miodrag Gvozdenović – Skale és Mester Gyula.

Két sportújságíró, Milenko Brustulov és Ivica Kajdoči is elismerésben részesült. A díjazottak nevében Tomislav Karadžić, a SZLSZ elnöke mondott köszönetet.

9073_3.jpg

A Jovan Mikić Spartak Sportegyesület a jugoszláv atlétikai rekorderről kapta nevét, aki 1944-ben a Szabadka felszabadításáért, a fasiszták ellen vívott harcokban vesztette életét.
Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop