Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Az AIDS-ben elhunytak nemzetközi emléknapja

2015.05.13.

A civil társadalom minden szervezete, amelyek a HIV fertőzött és AIDS-es betegek védelmével, támogatásával és segítésével foglalkoznak, vasárnap, május 17-én megemlékeznek az AIDS-ben elhunytak nemzetközi napjáról, amelyről 1983 óta emlékeznek meg, s amelyet Szerbiában 11. alkalommal tartanak meg. Szabadkán az emléknap a főtéren vasárnap 19 órakor kezdődik a Stav+ Egyesület és a partnerszervezetek (Közegészségügyi Intézet, Vöröskereszt, Szabadegyetem Gyermekszínház) együttműködésével, Szabadka Város és a washingtoni Globális Gyermekalap támogatásával.

9064_1.jpg

A helyi önkormányzat már jóval korábban felismerte a Stav+ Egyesület munkájának a jelentőségét és a Nulla diszkrimináció, pozitív tolerancia projekten keresztül 120.000 dinárral támogatta az egyesület munkáját – mondta a mai sajtótájékoztatón Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociálisvédelemért felelős tagja.

- Idén nem tudtunk több pénzt elkülöníteni a városi költségvetésből. Figyelembe véve a HIV-fertőzés megelőzésének fontosságát és szükségességét a fiatalok körében, a HIV/AIDS betegeknek nyújtandó támogatást és segítséget, jövőre igyekszünk nagyobb mértékben támogatni a Stav+ Egyesületet, hogy fokozhassák tevékenységüket, hogy együtt küzdjünk az AIDS ellen, s hogy csökkentsük a HIV-pozitív populációval szembeni ellenérzéseket és megkülönböztetést – mondta Milimir Vujadinović.

Az újságírókkal közölték, hogy csütörtökön, 2015. május 14-én a Gyermekszínházban 19 órától a Nepoželjni /Nemkívánatosak/ című előadást mutatják be. A belépés díjtalan, az előadást pedig a Stav+ Egyesülettel együttműködve Vladimir Grbić szabadkai színész állította színpadra.

Szerbiában 1984 óta 3000 HIV-fertőzöttet vettek nyilvántartásban 1.700 közülük 1700-an betegedtek meg és több mint ezren haltak meg. Térségünkben a HIV vírus 54 embert fertőzött meg, 22-en betegedtek meg és 12-en meghaltak. Az utóbbi két évben nem jegyeztek fel újabb eseteket.Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop