Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A német Baden-Württenberg tartomány és a Vajdaság AT Képviselőháza küldöttségeinek fogadása

2015.05.13.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere ma fogadta Wilfried Klenket, Baden-Württenberg német szövetségi tartomány parlamentjének elnökét és Pásztor Istvánt, Vajdaság AT Képviselőházának elnökét. A Városházán tett látogatást megelőzően a két parlament elnöke és küldöttsége a baden-württenbergi parlamenti delegáció kétnapos vajdasági látogatása keretében ellátogatott a Szabad övezetbe, a Szabadkai Gazdasági és Ipari Parkok Közvállalatba, továbbá a Dunkenmotorenbe, a Norma Groupba és a Continental-Contitechbe.

 9063_1.jpg

Pásztor István a Maglai Jenő polgármesterrel folytatott eszmecserét követően kijelentette, hogy fontosnak tartotta a szabadkai látogatást a német delegáció vajdasági útja során, nem csak lokálpatriotizmusa miatt, hanem azért is, mert Szabadka Vajdaság és Szerbia igazi gyöngyszeme. Meggyőződése, hogy Szabadka láttán Wilfried Klenk reális képet kap az itteni lehetőségekről, körülményekről és emberekről.

Kiemelte, hogy Szabadka Város élén olyan ember áll, aki komoly víziókkal rendelkezik a város fejlődését illetően, hozzátéve, hogy reményei szerint a Szabadka és Baden-Württenberg között felvett kapcsolat hatására partnervárosi kapcsolat alakul ki Szabadka és egy hasonló méretű város között ebből a német tartományból.

Maglai Jenő polgármester elmondta, hogy városunkban adottak a feltételek a további beruházásokhoz és a német gazdaság fokozottabb jelenlétéhez, s hogy Szabadka érdeke fejleszteni a kapcsolatokat a Németországi Szövetségi Köztársasággal.

- Szabadka olyan város, amelynek van mit megmutatnia a Németországból érkezőknek. Szabadka érdeke jó kapcsolatokat ápolni Németországgal, hogy a jövőben is idevonzza a német befektetőket. Azok a német üzletemberek, akik itt fektették be pénzüket, kedvező tapasztalatokat szereztek Szabadkán, s véleményem szerint kedvezőek a kilátások a létrejött kapcsolatok további fejlődésére – hangsúlyozta Maglai Jenő.

Miután tegnap meglátogattuk az újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárt, arra a megállapításra jutottunk, hogy jövőre a baden-württenbergi vállalatokkal szervezetten vehetnénk részt ezen a rendezvényen – mondta Wilfried Klenk, majd hozzátette, hogy bölcs gondolatnak bizonyult a szabadkai Szabad övezet megnyitása, ami hozzájárul a város és a térség foglalkoztatásának a növeléséhez, Németország és Szerbia, illetve Baden-Württenberg és Vajdaság AT kapcsolatainak a javításához.

- Szabadka polgármesterével a város fejlődéséről beszélgettem. Valóban mély benyomást tett rám az, ahogyan a polgármester szembenéz a nyitott kérdésekkel, gondokkal, mint amilyen a vízellátás, a szennyvíz-gazdálkodás vagy akár az óvodai, napközis férőhelyek biztosítása – mondta Wilfried Klenk.

Kétnapos vajdasági körútja során Baden-Württenberg parlamenti delegációja a szabadkai látogatás mellett megbeszéléseket folytatott a tartományi Képviselőház és Kormány képviselőivel, részt vett Vajdaság AT Képviselőházának tematikus ülésén és Újvidéken ellátogatott a 82. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárra.Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop