Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A német Nagykövetség küldöttsége Szabadkán

2015.05.11.

A Szerbia és Németország közötti gazdasági együttműködés 15 évfordulója alkalmából Németország belgrádi nagykövetségének küldöttsége, élén Heinz Wilhelm nagykövettel, Szabadkára látogatott, ahol a Városháza Kék termében találkozott Maglai Jenő polgármesterrel és munkatársaival, majd ellátogatott a Szabadkai Távfűtőművek KKV-be valamint a Palicsi- és a Ludasi tóra.

9053_1.jpg

A tény, hogy három hét alatt immár másodszor látogatok Szabadkára a leghívebben tükrözi jó együttműködésünket- mondta Heinz Wilhelm. Kiemelte, hogy Szabadka fontos a német gazdasági szakemberek számára, s hogy ezen a területen nagyszámú aktív német cég működik.

- Szabadka más városokhoz képest helyzeti előnyben van, az autóút közvetlenül az országhatárig visz, az üzletemberek pedig jól érzik itt magukat, s hiszem, hogy számuk tovább fog növekedni. Látogatásunk célja együttesen bejárni a terepet és tájékozódni azoknak a projekteknek a megvalósításáról, amelyeket Szabadkán a Német Fejlesztési bank (KfW) illetve a Német Műszaki Együttműködési Szervezet, a GIZ támogat – mondta Heinz Wilhelm német nagykövet.   

A Németországgal való jó együttműködésnek köszönhetően a KfW bank eszközeiből korszerűsítettük a szabadkai távhőszolgáltató rendszert – mondta Maglai Jenő polgármester, majd hozzátette, hogy rövidesen hozzálátnak a Palicsi- és a Ludasi tó biodiverzitása megőrzésével kapcsolatos hatalmas gondok megoldásához.

- Nagyon nagyok az elvárásaink, hogy jövőre hozzáláthatunk egy nagyberuházás megvalósításához, amiben számítunk a Német Fejlesztési Bank és a német Nagykövetség segítségére, együttműködésére is. Szabadka mindig partner lesz az ilyen projektekben. Számítunk a nagykövet úr és munkatársainak a segítségére is, s úgy vélem, nagy jó és komoly projekteket valósíthatunk meg, amelyekkel javíthatjuk a szabadkaiak életminőségét, de hozzájárulhatunk az egész térség gazdasági fejlődéséhez is - hangsúlyozta a polgármester.

9053_2.jpg

Másfél évi kitartó munka után, amelynek célja azt volt, hogy melyek a két tó megőrzésének legjobb megoldásai,  Szabadkát egy lépés választja el annak az 5,8 millió eurós támogatásnak a megszerzésétől, amelynek célja a Palicsi- és a Ludasi tavak biodiverzitásának a megőrzése. A projektet még jóvá kell hagynia a Német Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Minisztériumnak, s ezután az adományozói szerződést őszre alá is írhatjuk.


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop