Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Kiállítás az EU alapjaiból finanszírozott projektekről

2015.05.08.

Európa napja, május 9-e alkalmából a Városháza előcsarnokában megnyílt az Európai Unió által finanszírozott szabadkai projekteket bemutató kiállítás. A kiállítás célja jobban láthatóvá tenni az EU alapok eszközeinek a felhasználását és tájékoztatni a nyilvánosságot a helyi önkormányzat, a különböző szervezetek és intézmények által megvalósított projektek eredményeiről, amelyekkel hozzájárultak a közösség fejlődéséhez a legkülönbözőbb területeken. A kiállítást Maglai Jenő, Szabadka polgármestere nyitotta meg.

9046_1.jpg

A polgármester ebből az alkalomból elmondta, hogy elégedett amiért megrendezésre került egy ilyen kiállítás, amelyen bemutathatjuk, hogy milyen projektek valósultak meg az elmúlt időszakban az Európai Unióval való határon átnyúló együttműködésben.

Elmondta, hogy Szabadka azon példaértékű közösségek közé tartozik, amelyeknek van mire büszkének lenniük, majd kijelentette, hogy az elkövetkező időszak nagy kihívásokat tartogat a számunkra. Az eddigieknél ugyanis sokkal jelentősebb projektek magvalósítására nyílik lehetőség az infrastruktúra, a környezetvédelem és más területeken.

- Talpraesettségünk és képességeink nagymértékben befolyásolják fejlesztési kapacitásainkat, lehetőségeinket, hogy javítsuk polgártársaink életminőségét – emelte ki Maglai Jenő polgármester.

A Pannonreg Regionális Fejlesztési Ügynökséget bízzák meg a Szabadkával és a térséggel kapcsolatos nagyberuházások megvalósításával.

- Szabadkának vannak jó szakemberei, jó és erős egyesületei, amelyek komoly projekteket valósítottak meg. Polgármesterként a jövőben is számítok rájuk – hangsúlyozta Maglai Jenő, majd hozzátette: Szabadka polgárainak nagy többsége támogatja az európai integrációt és a köztársasági szinten megfogalmazott politikai folyamatokat.

9046_2.jpg 

Az Európai Unió a Szerb Köztársaság legnagyobb donátora, hiszen az elmúlt 13 év alatt összesen 2,6 milliárd euró vissza nem térítendő támogatást folyósított. Szabadka és az Észak-Bácskai Közigazgatási Körzet az EU alapok egyik legsikeresebb felhasználója.

Az Észak-Bácskai Közigazgatási Körzetben 2007 és 2013 között csak a határon átnyúló együttműködési program keretében mintegy 5 millió euró értékű projektek valósultak meg, ez az összeg pedig a 2014 és 2020 közötti időszakban az EU IPA 2 programjából meg is többszörözhető.

A kiállítást a Helyi Demokrácia Központ és Szabadka Városa szervezte. A kiállítást Szabadka Város a Balkán és Európa együtt: út a bővítés felé elnevezésű projektje keretében rendezték meg, amelyet ugyancsak az Európai Unió finanszíroz az Európa a polgárokért elnevezésű program révén.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop